To ξεκίνημα του 2018 επιφυλάσσει ένα μεγάλο ντέρμπι για το Περιστέρι, που θα αντιμετωπίσει (7/1, 18:00) εκτός έδρας τον Ηρακλή για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2. Η αποστολή του ΓΣΠ θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου (6/1) για την Θεσσαλονίκη, έχοντας νωρίτερα ολοκληρώσει την προετοιμασία της με στόχο το 12/12, που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και την ταυτόχρονη επιστροφή στην Α1.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Καραγιάννης, όλο αυτό το διάστημα προετοίμασε τους παίκτες του για να δώσουν, ίσως, το πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα «gsperisteri.gr» έδωσε το σύνθημα για την επίτευξη άλλης μιας νίκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο πολυνίκης τεχνικός που μετρά 162 ροζ φύλλα αγώνα στην καριέρα του στην Α2: 

Για το αήττητο σερί (11-0) που τρέχει o ΓΣ Περιστερίου: «Η ομάδα κερδίζει συνεχώς! Έχει παίξει καλό μπάσκετ κι ευελπιστώ πως θα συνεχιστεί αυτό το σερί και με αντίπαλο τον Ηρακλή, για να αποδείξουμε πως είμαστε αυτοί που θα πάρουν το φετινό πρωτάθλημα».

Για την επερχόμενη αναμέτρηση (7/1) με τον Ηρακλή, και το ποιος εκ των δύο θα καταφέρει να πάρει την απευθείας άνοδο ως πρωταθλητής της κατηγορίας: «Εμείς θα βγούμε πρωταθλητές, δεν το συζητάμε! Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα – θα έλεγα – με πολύ καλό ρόστερ, έμπειρους παίκτες εγνωσμένης αξίας κι ακριβό μπάτζετ με έναν έμπειρο προπονητή. Είναι μια ομάδα με τεράστιο κίνητρο και πάρα πολύ κόσμο και νομίζω πως θα είναι ένα ντέρμπι από τα παλιά! Για μας αυτό είναι τεράστιο το κίνητρο. Θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε το παιχνίδι για να αποδείξουμε ότι είμαστε μία ομάδα που φέτος, δύσκολα θα χάσει. Επίσης, αν καταφέρουμε και το κερδίσουμε, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης».

Για το αν υπάρχει στην ομάδα το άγχος του «πρέπει» για την κατάκτηση του τίτλου: «Παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα και πρέπει να υπάρχει και η πίεση αλλά και το άγχος. Αυτά λειτουργούν πάντα θετικά και μας βοηθούν, έτσι ώστε να υπάρχει συγκέντρωση για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Για τον δυσκολότερο αγώνα στην μέχρι τώρα πορεία του ΓΣΠ στο φετινό πρωτάθλημα της Α2: «Κάναμε δύσκολες νίκες, όπως αυτή στην έδρα του Εθνικού αλλά κι αυτή της Λευκάδας. Σε αυτά τα παιχνίδια δείξαμε χαρακτήρα και οι παίκτες μου, πέρα από την εμπειρία που διαθέτουν, έδειξαν και καρδιά!

Για τον κόσμο του Περιστερίου που δίνει «βροντερό» παρών: «Για μας είναι μεγάλη δύναμη ο κόσμος μας. Αποτελεί τον έκτο παίκτη μας και μας δίνει τεράστια ώθηση».