Μια ακόμα εκτός έδρας πρόκληση έχει μπροστά του το Περιστέρι, που στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει (17/3, 17:00) την Καρδίτσα για το πρωτάθλημα της Α2.

Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη ολοκλήρωσε σήμερα το μεσημέρι την προετοιμασία της κι αναχώρησε με προορισμό την θεσσαλική πόλη και στόχο να διευρύνει το αήττητο (21-0) σερί της σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας, έχοντας να απέναντι της έναν αντίπαλο που παλεύει για την παραμονή του.

Ο Γάιος Σκορδίλης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρθηκε στην αήττητη πορεία της ομάδας μας, στο ρεκόρ που έχει δημιουργήσει, όπως και στον επικείμενο εκτός έδρας αγώνα με την Καρδίτσα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το ρεκόρ των 21 συνεχόμενων νικών: «Όταν ξεκινούσε αυτή η σεζόν, κανείς μας δεν περίμενε αυτό το ρεκόρ. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να πάμε αήττητοι μέχρι το τέλος, αλλά είναι δύσκολο. Στα 9 παιχνίδια που έχουν μείνει έχουμε δύσκολους αγώνες, αλλά κοιτάμε τον κάθε ένα ξεχωριστά, ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο (17/3) που έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας αγώνα».

Για την επερχόμενη αναμέτρηση κόντρα στην Καρδίτσα: «Είναι μια καλή ομάδα, που όταν παίζει στο γήπεδο της είναι ακόμα πιο δυνατή. Καταρχάς έχουν στο ρόστερ τους τον τρίτο καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος, ο οποίος αποτελεί και σημείο αναφοράς στην επίθεση για την Καρδίτσα. Έχουν νέο προπονητή (σ.σ. Γιάννης Τζήμας), έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία και η αλλαγή αυτή έχει αλλάξει την κατάσταση προς το θετικό, κάτι που το δείξανε με τις τελευταίες τους εμφανίσεις. Στηρίζονται στην καλή ομαδική τους άμυνα, κι όταν παίζουν εντός έδρας έχουν γεμάτο γήπεδο. Έτσι, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι για εμάς αν δεν είμαστε σοβαροί.   Είναι ένας αγώνας που… κρύβει ιδιαιτερότητες, ωστόσο, θεωρώ πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε το σερί μας».

Αν το αήττητο του ΓΣΠ δημιουργεί επιπλέον κίνητρο για νίκη στους αντιπάλους: «Όλες οι ομάδες που παίζουν εναντίον μας αγωνίζονται χωρίς άγχος κι αυτό είναι συνέπεια της πορείας που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Όταν, λοιπόν, παίζεις χωρίς πίεση ακόμα και η πιο μικρή ομάδα μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αλλά αυτό εξαρτάται, κυρίως, από εμάς θα έλεγα κι από το πως θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο… Να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να πιστεύουν στη νίκη».

Για το τι σημαίνει το ρεκόρ του 21-0 για τον ΓΣΠ, αλλά και για τον ίδιο: «Όταν ήμουν στον Φάρο, είχαμε σπάσει το ρεκόρ εκκίνησης και την αμέσως επόμενη χρονιά το έσπασε ο Πανιώνιος, οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολο να σπάσει τελικά. Ελπίζω να το διευρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε γιατί άλλο το 13-0, άλλο 21 -0 κι άλλο το 22-0 αν έρθει. Ας ελπίσουμε ότι θα πάει ακόμα παραπάνω. Ο Σύλλογος έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό και θα γραφτεί στην ιστορία και για μένα είναι μεγάλη χαρά ότι συμμετέχω σε αυτό το επίτευγμα».

Για την πορεία του ΓΣ Περιστερίου κι αν ανταποκρίνεται στις αρχικές του προσδοκίες: «Όλα έχουν κυλήσει πολύ καλά. Ήταν μια ομάδα που χτίστηκε για να κατακτήσει την άνοδο στην Basket League και είμαστε το φαβορί για να βγούμε πρωταθλητές να πάρουμε την απ’ ευθείας άνοδο. Επειδή τις δυο φορές που έπαιξα στην Α2  η άνοδος κρίθηκε στα play offs θα  ήθελα να βγω πρωταθλητής φέτος.

Γνώρισα καινούργιους συμπαίκτες και ανθρώπους με τους οποίους δέθηκα και θα έχω για πάντα στην ζωή μου.  Όταν τελειώνεις μια χρονιά επιτυχημένα, είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τέλος, όσοι ασχολούνται με την ομάδα κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που έχει αντίκτυπο σε εμάς τους παίκτες και βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Όλα δουλεύουν πολύ καλά σε επαγγελματικό επίπεδο».

Για το «μυστικό» που κάνει τον ΓΣΠ να ξεχωρίζει στο φετινό πρωτάθλημα: «Το κυριότερο είναι ότι οι χαρακτήρες των παιδιών είναι πολύ καλοί και ταιριάζουμε, έχουμε βρει την τέλεια χημεία μεταξύ μας.

Από την αρχή της σεζόν υπάρχουν στην ομάδα ξεκάθαροι ρόλοι, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό.  Όταν έχεις καλή χημεία και ποιοτικούς συμπαίκτες  το αποτέλεσμα βγαίνει στο γήπεδο. Επιπλέον, έχουμε την χαρά και τύχη,  τη  μια θέση του ξένου στο ρόστερ να την καλύπτει ο ΚιΚι Κλαρκ και να είναι μαζί μας ένας πολύ καλός παίκτης ο οποίος μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά είναι και ένα εξαιρετικό παιδί, κάτι που γνώριζα από την εποχή που υπήρξα και συμπαίκτης του στον Άρη. Για εμένα είναι ο MVP της κατηγορίας».