Το πρώτο από τα δυο βήματα που χρειάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2, θέλει να κάνει το Περιστέρι στην εκτός έδρας αναμέτρηση (30/3, 20:30) με αντίπαλο τον Παπάγου.

Αγωνιστικά, ο Μιχάλης Πολυτάρχου αναμένεται να επιστρέψει στην δράση μετά από 2 εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού (σ.σ. θλάση), ενώ ετοιμοπόλεμος είναι κι ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, που δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στον Δούκα (24/3). Αντίθετα η συμμετοχή του Αλέξανδρου Σιγκούνα θα ξεκαθαριστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τον δυναμικό φόργουορντ να προσπαθεί να προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του, ώστε να δώσει το “παρών” στο σαλούν.

Ο Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ανέφερε:

Για το ρεκόρ των 23 συνεχόμενων νικών: “Όπως είχαμε πει από την αρχή του πρωταθλήματος, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά.. Με το ίδιο σκεπτικό συνεχίζουμε και τώρα. Κοιτάμε τον κάθε αγώνα με την ίδια σοβαρότητα είτε ο αντίπαλος μας είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας είτε στις τελευταίες. Στόχος μας είναι να είμαστε σοβαροί και όπως έχουν δείξει και τα αποτελέσματα όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορεί να μας νικήσει κανένας. Στους επόμενους αγώνες (Παπάγου, Χολαργός, Πάτρα, Ηρακλής) θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση άνοδος και αν συνεχίσουμε έτσι… γιατί όχι να μην ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα αήττητοι, αυτός να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος”.

Για τον επικείμενο (30/3) αγώνα με ΑΣ Παπάγου: “Έχουμε αναλύσει, όπως πάντα την αντίπαλη ομάδα. Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα σημεία τους. Περισσότερο πρέπει να δώσουμε έμφαση στο να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι εμείς και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση άλλη μιας νίκης.

Το συγκεκριμένο ματς θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τι ομάδα είμαστε, ειδικά σε όσους δεν μας έχουν παρακολουθήσει από κοντά για να δουν το μπάσκετ που παίζουμε, αλλά διαβάζουν μόνο αποτελέσματα. Έχουμε κάνει μια εξαιρετική πορεία κι αυτό πρέπει να το δει ο κόσμος, είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά”

Για την συχνότητα των επόμενων 2 αγώνων στο πρωτάθλημα: “Είμαστε επαγγελματίες και όταν το απαιτεί το πρόγραμμα, όπως τώρα που θα παίξουμε Παρασκευή (30/3) και Τετάρτη (4/4) πρέπει να προσαρμοζόμαστε με σοβαρότητα . Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε και τις νίκες”.

Για την δύσκολη, για τον ίδιο, φετινή σεζόν: “Είχα τον τραυματισμό, που με άφησε έκτος για τέσσερις μήνες. Από κει και πέρα όταν επιστρέφεις μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, στη μέση της σεζόν και μάλιστα όταν η ομάδα είναι αήττητη δεν γίνεται η ομάδα να προσαρμοστεί πάνω σου για να βρεις ρυθμό αλλά εσύ να προσαρμοστείς, να δώσεις ότι χρειάζεται ώστε να συνεχιστεί η νικηφόρα πορεία. Αυτό κατάλαβα ότι χρειάζεται η ομάδα και αυτό προσπαθώ να κάνω. Να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ.

Κάθε χρονιά που παίζω μπάσκετ είναι ξεχωριστή για μένα. Είτε έπαιζα στην Ευρωλίγκα, είτε στην Α2. Φέτος όμως ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα αν αυτό έρθει και χωρίς ήττα, τότε θα είναι μια ξεχωριστή σίγουρα στιγμή, γιατί ποτέ καμιά άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο και θα είμαι πολύ περήφανος γι αυτό”.

Για το στοιχείο που κάνει τον ΓΣ Περιστερίου να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες: “Στο πρωτάθλημα της Α2 το μπάσκετ είναι διαφορετικό συνήθως μια ομάδα βασίζεται σε έναν δυο παίκτες. Το Περιστέρι αντιθέτως έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες για την συγκεκριμένη κατηγορία, που ο καθένας δεν παίζει για τον εαυτό του αλλά όλοι παίζουν ομαδικά και βάζουν πάνω απ όλα την Ομάδα. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και όλοι βοηθάνε ώστε να πετύχει η ομάδα νίκες και τον στόχο. Γιατί πολλές φορές σε αυτήν την κατηγορία οι παίκτες θέλουν να διακριθούν στην προσωπική απόδοση και βάζουν πάνω το εγώ από την ομάδα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει στην ομάδα μας. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση είμαστε σαν οικογένεια και κάθε μέρα προσπαθούμε, είμαστε μέσα στο γήπεδο, προπονούμαστε σαν να μην έχουμε πετύχει τίποτα και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για να γράψουμε ιστορία και αν μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αήττητοι”.