Ο Εθνικός αντιμετωπίσει αύριο (19/5, 17.00) τον Χολαργό για την 2η Αγωνιστική των Play Off. Ο Κώστας Μαχαίρας κάλεσε τον κόσμο του Εθνικού στο Κλειστό «Παν. Σαλπέας» για να γίνει ο... έκτος παίκτης! Ο αρχηγός της ομάδας μας μίλησε στην Σελίδα του Εθνικού για την ήττα στον Χολαργό, το αυριανό παιχνίδι, αλλά και όσους τους αμφισβήτησαν στην αρχή της χρονιάς.

Αρχικά, ο έμπειρος center ανέφερε για το πρώτο ματς των Play Off: «Στον Χολαργό κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Όμως, σε έναν αγώνα σαράντα λεπτών αυτό δεν είναι αρκετό. Στο δεύτερο μισό χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τόσο καλή ομάδα όπως ο Χολαργός η συγκέντρωση είναι από τα σημαντικότερα πράγματα για την τελική έκβαση. Ωστόσο, αυτή η ήττα δεν μας έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τον αυριανό αγώνα σαν ξεχωριστό αγώνα, όπως κάνουμε πάντα και θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο των προπονητών μας».

Ο Κώστας Μαχαίρας φάνηκε αισιόδοξος για την αυριανή αναμέτρηση, αναφέροντας: «Ο Χολαργός είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο, αυτό, όμως, δεν σημαίνει κάτι. Αν περιορίσουμε τα επιθετικά rebound και παίξουμε ελεύθερο επιθετικό μπάσκετ πιστεύω ότι, εύκολα ή δύσκολα, θα φτάσουμε στη νίκη».

Ο αρχηγός του Εθνικού κάλεσε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας, υπογραμμίζοντας: «Το αυριανό παιχνίδι έχει τεράστια σημασία για την ομάδα μας. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας να μας στηρίξουν, να βρεθούν στο πλάι μας και να μας χειροκροτήσουν. Θέλουμε να είναι ο έκτος παίκτης μας σε ακόμη ένα εντός έδρας ματς!».

Τέλος, αναφέρθηκε σε όσους αμφισβήτησαν την αξία της ομάδας: «Στην αρχή της σεζόν πολλοί μας έλεγαν ότι η περσινή πορεία του Εθνικού ήταν τυχαία. Στις δύσκολες στιγμές της φετινής χρονιάς αυτή η κριτική μας πείσμωσε. Μας έκανε να πιστέψουμε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς μας. Με την εξέλιξή μας στον δεύτερο γύρο τους αποδείξαμε πως είχαν άδικο. Όταν μία ομάδα ξεπερνάει τον καλύτερο εαυτό της και αυτό έχει διάρκεια σημαίνει πως πραγματικά το αξίζει. Τους ευχαριστούμε για την κριτική, γιατί μας τόνωσαν τον εγωισμό!», ενώ, συμπλήρωσε «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όμως, είχαμε και ανθρώπους δίπλα μας που μας στήριξαν πραγματικά. Ευχαριστούμε τη διοίκηση που μας στήριξε στα εύκολα και στα δύσκολα και που φρόντισε να μη μας λείψει τίποτα. Ευχαριστούμε τον γιατρό μας που δεν μας άφησε στιγμή από τα μάτια του. Και, φυσικά, τον Σάββα Συμεωνίδη που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα στη μέση της σεζόν. Χάρη στη βοήθειά τους καταφέραμε να φτάσουμε εδώ σήμερα».