Ο Σεπτέμβριος μπήκε, από αύριο θεωρητικά όλοι σηκώνουν μανίκια, όμως ακόμη στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα παραμένει... περίοδος σιέστας. Ομάδες συνεχίζουν να μην... υπάρχουν, ή να το παλεύουν, όμως αυτό θα έπρεπε να έχει τελειώσει τέλη Ιουλίου. Για να μπορεί ο καθένας να κάνει τον προγραμματισμό του.

Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να υπάρχουν δύο ομάδες στην Α2 που να μην μπορούν - εκ των πραγμάτων - να παίξουν στο πρωτάθλημα της Α2, να ξέρουν όλοι ότι δεν πρόκειται να κατεβούν ή θα το κάνουν με εφήβους και συνθέσεις ανάγκης, εκθέτοντας εαυτόν και αλλήλους. Μιλάμε για Εθνικό και Τρίκαλα, όπου όλοι γνωρίζουν και έχει γραφτεί κατά κόρον ότι θα αποχωρήσουν, όμως ακόμη κι αν αυτό γίνει, ετοιμάζεται κάτι άλλο, που επίσης θα ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών. 

Και εννοούμε το "σενάριο" να μην... ανεβεί κανείς επιλαχών από τη Β' Εθνική και να γίνει το πρωτάθλημα της Α2 με 14 ομάδες, ήτοι δύο ρεπό κάθε αγωνιστική. Κάτι που και τον σχεδιασμό των ομάδων που... υπάρχουν θα αλλάξει άρδην και θα είναι άδικο για τις ομάδες που ακολουθούν και ετοιμάζονται για την Α2 από τη Β' Εθνική, όπως το Πευκοχώρι ή οι Ίκαροι Σερρών. Και λέμε οι Ίκαροι αφού η πληροφορία από την Αθήνα λέει πως ο Τρίτων που έχει δικαίωμα ανόδου δε θα δεχθεί την πρόσκληση, αν αυτή έρθει. 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.basketplus.gr


Πηγή: Basketplus.gr - Συντάκτης: Κώστας Κούσης