Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ηγεσίας της ΕΟΚ με εκπροσώπους της ΕΡΤ σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επερχόμενης σεζόν. Το πρωτάθλημα θα έχει, όπως όλα δείχνουν, τηλεοπτική κάλυψη και φέτος από τη δημόσια τηλεόραση, όμως από την Ομοσπονδία λένε πως θα ζητήσουν περισσότερη κάλυψη αγώνων του πρωταθλήματος

Και παράλληλα να επιτραπεί στα σωματεία να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματα των αγώνων τους που δεν θα δείχνει η ΕΡΤ, ώστε έστω διαδικτυακά να έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν τους αγώνες τους και να έχουν ένα μικρό, έστω, όφελος. Κάτι που ομάδες όπως π.χ. ο Ηρακλής είναι έτοιμες να κάνουν και ανεβάσουν έτσι το επίπεδο στο πρωτάθλημα. 

Παράλληλα η ΕΡΤ οφείλει να δείχνει περισσότερους αγώνες απ' όλες τις ομάδες και όχι μόνο από την Αθήνα, πέραν του κόστους, και βεβαίως ισομερώς για όλα τα σωματεία. 

Το να συζητηθεί κάτι για οικονομικό όφελος απ' αυτή τη συμφωνία είναι κάτι που θα έπρεπε, αλλά πλέον είναι αργά. Δεν μπορεί απ' τη μια να μην υπάρχει όφελος οικονομικό για τις ομάδες και απ' την άλλη να... απαγορεύεται να μεταδίδουν τα παιχνίδια τους! Μεγάλες ομάδες της κατηγορίας όπως π.χ. ο Ηρακλής πέρσι ή το Περιστέρι είδαν μόλις 4-5 αγώνες τους όλη τη χρονιά, συν τους τελικούς! Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να μην μεταδίδεται ο τελικός ανόδου Απόλλων Πατρών - Ηρακλής, είναι κάτι απαράδεκτο και η ευθύνη βαραινει άπαντες! 

Καλό θα είναι όλα αυτά να μεταφερθούν στη σημερινή συνάντηση... Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, που δεν είναι μόνο η Α1...


ΠΗΓΗ: Basketplus.gr