Έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α2 και ο Εθνικός έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται και μαθηματικά. 

Οι «μπλε» του Πειραιά σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας τους, με πολλά εσωτερικά προβλήματα μπορεί να κέρδισαν το στοίχημα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όχι όμως και της παραμονής.

Με μία μόλις νίκη, κι αυτή πριν από έναν ολόκληρο γύρο, υποβιβάστηκαν και μαθηματικά μετά από τη νέα βαριά ήττα, από την Καστοριά.

Κι αν αυτό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, πλέον όλο το ενδιαφέρον έχε πέσει στην έτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί απευθείας αλλά και στα πλασαρίσματα εν όψει των πλέι άουτ.

Το Ψυχικό μετά από τη νίκη του επί του Απόλλωνα, ουσιαστικά «καθάρισε» με το θέμα πλέι άουτ, αφήνοντας τους Πατρινούς μαζί με το Μαρούσι, τον Κόροιβο, το Πευκοχώρι και την Καβάλα, να... βράσουν στο ζουμί τους αναφορικά με την παραμονή τους στην Α2.

Η Καβάλα είναι αυτή τη στιγμή στη δυσκολότερη βαθμολογικά θέση καθώς έχει λιγότερες νίκες από τις άλλες ομάδες. Ωστόσο έχε βατό πρόγραμμα με τρία ματς μέσα στην έδρα της, ενώ το ένα εκτός θα είναι στην έδρα του Εθνικού.

Το Πευκοχώρι κουβαλά ακόμα μαζί του την ήττα από τον Εθνικό (η μοναδική του νίκη που αναφέραμε παραπάνω) έχει επίσης πρόγραμμα που μπορεί να το εκμεταλλευτεί καθώς εκτός από το ματς που έχει με τους Πειραώτες την επόμενη αγωνιστική, θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα και θα πάει να παίξει στο Μαρούσι. Κρατά δηλάδή σε σημαντικό βαθμό τη μοίρα του στα δικά του χέρια.

Ο Κόροιβος έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί, όμως στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του θα αντιμετωπίσει ομάδες που έχουν ακόμα στόχους και θα έχουν ιδιαίτερο κίνητρο για τη νίκη.

Το ίδιο ισχύει και για τον Απόλλωνα αλλά και για το Μαρούσι, που μάλιστα σε δύο εβδομάδες από τώρα θα αναμετρηθούν στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Το πρόγραμμα των πέντε ομάδων
Ομαδα/Αγ.
25
26
27
28
29
30
Κόροιβος
Ηρακλής
@Ιποοκράτης
Καρδίτσα
@Αμύντας
Εθνικός
@Ψυχικό
Απόλλων
Καρδίτσα
@Μαρούσι
@Ερμής
Καστοριά
@Πευκοχώρι
Χαρ. Τρικ.
Μαρούσι
@Ερμής
Απόλλων
@Καστοριά
Πευκοχώρι
@Χαρ. Τρικ.
Ιωνικός
Πευκοχώρι
Εθνικός
@Ψυχικό
Καρδίτσα
@Μαρούσι
Απόλλων
@Καστοριά
Καβάλα
Ιπποκράτης
@Διαγόρα
Αμύντας
@Εθνικός
Ψυχικό
@Καρδίτσα

Τα μεταξύ τους αποτελέσματα

Κόροιβος
Απόλλων
Μαρούσι
Πευκοχώρι
Καβάλα
Κόροιβος
ΧΧΧ
55-61
86-72
70-68
95-61
Απόλλων
63-64
ΧΧΧ
65-57
66-56
80-60
Μαρούσι
75-70
13/4
ΧΧΧ
24/4
82-70
Πευκοχώρι
77-70
4/5
69-62
ΧΧΧ
76-66
Καβάλα
68-64
96-74
70-68
68-70
ΧΧΧ

ΠΗΓΗ: Sportime.gr