Μία δεκαετία στην καριέρα ενός αθλητή μπορεί να είναι και… ολόκληρη ζωή. Κι όμως στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 υπάρχουν πολλοί αθλητές που και πριν από 10 χρόνια τους είχαμε δει στην ίδια θέση.

Γυρίσαμε το ρολόι δέκα χρόνια πίσω ώστε να δούμε τους παίκτες και τους που ετοιμάζονταν τότε για τη σεζόν 2009/10. Και μετά επανερχόμαστε στο σήμερα. Και ξαναβλέπουμε 22 από αυτούς να είναι έτοιμοι να ανοίξουν την αυλαία της περιόδου 2019/20.

Ας ξεκινήσουμε όμως ανάποδα και να δούμε πρώτα τους προπονητές.

[ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ 2019/20]

Δύο βρίσκονται και φέτος στην Α2. Για την ακρίβεια… δυόμισι. Και εξηγούμαστε. Ο Ντίνος Καλαμπάκος, τότε προπονητής του Περάματος θα βρίσκεται στον πάγκο του Χαρίλαου Τρικούπη, ενώ ο Αλέξης Ζαβός έχει μετακομίσει λίγο και από τη Δάφνη είναι στον Αμύντα. Ο… μισός, είναι ο Τόλης Κουτρούλιας. Το 2009 ήταν αθλητής της Νήαρ Ήστ και φέτος ετοιμάζεται για το προπονητικό του ντεμπούτο στο Παγκράτι!

Το reunion του Διαγόρα!

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά οκτώ παίκτες από το ρόστερ του Διαγόρα Δρυοπιδέων ήταν παρόντες -και πρωταγωνιστές σε πολλές περιπτώσεις- και το 2009. Οι Βαγγέλης Καράμπουλας, Μιχάλης Καρασταμάτης, Χρήστος Πετροδημόπουλος, Μιχάλης Πολυτάρχου έπαιζαν τότε για τον Ίκαρο-Έσπερο. Ο Νίκος Λιακόπουλος στο Πέραμα, ο Κώστας Μαχαίρας στη Νήαρ Ήστ και ο Γιώργος Κουκάς στο Ρέθυμνο.

Από τέσσερις παίκτες έχουν ο Αμύντας και η Ελευθερούπολη. Ο πρώτος έχει στο ρόστερ του τον Λεωνίδα Ζούπα που από τότε δεν έχει αλλάξει φανέλα καθώς και τους Θοδωρή Βαρδιάνο (Παγκράτι), Γιώργο Κερασοβίτη (Ίκαρο/Έσπερο) και Πάνο Κουκουνιά (Αιγάλεω).

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελευθερούπολη, έχει «ψυχή» εκτός παρκέ τον Βασίλη Μουλλάκη που τότε έπαιζε στην Ολυμπιάδα Πάτρας και πάνω στο παρκέ τους Σπύρο Μοτσενίγο (Πέραμα), Γιάννη Σταμπουλή (ΚΑΟΔ), Φώτη Στυλίδη (ΚΑΟΔ) και Νίκο Τσούτσο (Δάφνη).

Από έναν παίκτη έχουν το Ανατόλια (Σωτήρης Καραποστόλου), η Καρδίτσα (Νίκος Κακλαμάνος), Τρίτωνας (Νίκος Κόκκαλης) και Χαρίλαος Τρικούπης (Φώτης Βασιλόπουλος).