Φτάσαμε στο παρά ένα, αλλά έστω και την ύστατη ουσιαστικά στιγμή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε (στο μεγαλύτερο βαθμό) τη σύνθεση των κατηγοριών τη νέα χρονιά...
Παράλληλα, δύο ομάδες δήλωσαν απόσυρση από το Κύπελλο που ξεκινά το Σάββατο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όπως αναμενόταν, η ΑΕΛ δήλωσε παραίτηση από το πρωτάθλημα και ως εκ τούτου ακολούθησε ένα ντόμινο ανόδων. Ο Αρκαδικός, που άλλωστε ετοιμαζόταν γι αυτό, θα παίξει στην Α2, η Αγία Παρασκευή στη Β' Εθνική, ο Χολαργός στη Γ' Εθνική. Αυτές η ομάδες αναμένεται να ακολουθήσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα εκείνων που αντικατέστησαν .
Εξελίξεις όμως υπάρχουν και στο Κύπελλο. Η ΑΕΛ δεν θα αγωνιστεί (περνά χωρίς αγώνα ο Δούκας), όπως και η Δάφνη που δήλωσε αδυναμία (στην επόμενη φάση περνούν οι Ίκαροι Σερρών). Ερωτηματικό παραμένει το τί θα κάνει ο Απόλλωνας. Κύκλοι της ομάδας λένε πως ο σύλλογος θα πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα την Παρασκευή. Ωστόσο, όσο ο Ερασιτέχνης και ο Νίκος Καραπάνος δεν τα ...βρίσκουν, είναι άγνωστο αν τελικά θα παίξει στην Α2 και με τι ρόστερ. Επίσης είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να δηλώσει αδυναμία και για το Κύπελλο (παίζει στην Πάτρα με τον ΚΑΟΔ) αν και κάτι τέτοιο προς το παρών δεν επιβεβαιώνεται.
όπως και να χει οι ομάδες που κέρδισαν την άνοδο, παίρνουν παράταση μεταγραφών ως και τις 9 Οκτωβρίου.
Η επιστολή που εστάλη στην Ομοσπονδία από την ΑΕΛ ανέφερε:
"Αγαπητοί κύριοι, Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της επικείμενης συγχώνευσης διά απορροφήσεως της ΑΕΛ-1964 ΓΣ ΚΑΕ από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΕ, η ομάδα μας δεν θα συμμετάσχει, τόσο στους αγώνες Κυπέλλου 2009-2010, όσο και στο πρωτάθλημα της Α2 περιόδου 2009-2010. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες".