Το δρόμο για τη Β' Εθνική (για πρώτη φορά στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ!) παίρνει ο Απόλλωνας Πάτρας, στην προσπάθεια να βρεθεί μια οριστική λύση για την εξυγίανση της ομάδας. Ο Ερασιτέχνης Απόλλωνας, έστω και στο παραένα παίρνει στα χέρια του την κατάσταση καθώς ο Νίκος Καραπάνος αποχωρεί οριστικά από τα διοικητικά. Σήμερα αναμενόταν να εξετασθεί ο φάκελος της ομάδας από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, όμως ΚΑΕ και ΑΣ αποφάσισαν να αποσυρθεί ο φάκελος και η ομάδα ως ερασιτεχνικό σωματείο πλέον να αγωνιστεί στη Β' Εθνική.
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η κίνηση, ενώ χθες το βράδυ από τον Ερασιτέχνη εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε τους φίλους του Απόλλωνα ότι μετά από αίτημα του κου Νίκου Καραπάνου προς τον πρόεδρο του "ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ" κο Ανδρέα Μολφέτα, έγινε το βράδυ της Τρίτης 29/9/09 συνάντηση με αντικείμενο την απόσυρση της συμμετοχής της "ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ" από την Α2 Εθνική Κατηγορία. Ο "ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ" ανταποκρίθηκε πιστός στην δεδηλωμένη θέση του για ανάληψη της ευθύνης της ομάδας ως ερασιτεχνικό σωματείο στη Β' Εθνική Κατηγορία.»
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι πατρινοί θα παίξουν στη Β' Εθνική, ενώ στην Α2 θα συμμετάσχει ο ΟΦΗ! Εξέλιξη που μάλλον την περίμεναν στο Ηράκλειο και γι αυτό άλλωστε δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις ώστε η ομάδα να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά. Θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα θα παίξει στην Α2 ως ΟΦΗ, αφού πριν από μία πενταετεία είχε συμμετάσχει ξανά με μια ομάδα που όμως ήταν προϊον της συνένωσης με το Ηράκλειο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Ηράκλειο ήδη υπάρχουν δύο μεταγραφές στα σκαριά παικτών που έπαιζαν πέρυσι στη Βορεια Ελλάδα. Ομάδα όμως είναι έτοιμος να σηματίσει και ο Απόλλωνας αφού εδώ και καιρό έχουν γίνει επαφές από τον ΑΣ, ενώ είανι πολύ πιθανό να βρεθεί στην άκρη του πάγκου ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξουν οι τελικές εξελίξεις και ανακοινώσεις.