Μια ...ευχετήρια ανακοίνωση εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, εξέδωσε η Δάφνη αναφερόμενη στα "στραβά και τα ανάποδα" του Ελληνικού μπάσκετ.



"Στο …αθάνατο Ελληνικό μπάσκετ η ιστορία δεν σταματάει να επαναλαμβάνεται. Έχουμε καταντήσει να ζούμε την ημέρα της …μαρμότας, καθώς δεν έχει περάσει παρά ένας χρόνος από τα γνωστά κωμικοτραγικά γεγονότα που στέρησαν από τη Δάφνη τη συμμετοχή της στην Α1, χάρη σε μια εκπληκτικής έμπνευσης συγχώνευση η οποία …ωφέλησε ιδιαίτερα το Ελληνικό μπάσκετ.
Φέτος, το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και απαράλλακτο, απλά άλλαξαν οι πρωταγωνιστές. Είχαμε και πάλι μια αντιστοίχου έμπνευσης συγχώνευση, η οποία επιτεύχθηκε κατόπιν τιτάνιων προσπαθειών από μια ολόκληρη πόλη, που κατάφερε να …εξυγιάνει δύο ιστορικές ομάδες.
Άξιος συγχαρητηρίων και θαυμασμού είναι επίσης ο …αγώνας, όλων των φορέων του αθλήματος (αθλητικών και πολιτικών), προκειμένου να αποκτήσουν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις κύρος και αξιοπιστία...
Ασφαλώς και είναι ελάσσονος σημασίας το ότι όπως και πέρσι, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ουδείς γνωρίζει ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος στην Α1, η οποία από κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, έχει καταντήσει υποδοχέας εκτρωμάτων και αθλητικών τερατογενέσεων.
Τα αποτελέσματα της σαθρής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Ελληνικό μπάσκετ τα βλέπουμε καθημερινά:
1. Αποχωρήσεις ιστορικών συλλόγων από τα πρωταθλήματα
2. Εκφυλισμός, μέχρι και διάλυση ομάδων εξαιτίας τεράστιων οικονομικών προβλημάτων.
3. Παντελής αδιαφορία από φιλάθλους και παράγοντες, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του αθλήματος.
4. Απόσυρση από τον χώρο αγνών ανθρώπων με διάθεση για προσφορά, με συνέπεια να επιβιώνουν μόνο τα λαμόγια...
5. Πλήρης απαξίωση του μπάσκετ από τηλεόραση και γενικότερα Μ.Μ.Ε, με συνέπεια να περνάνε στα …ψιλά σκάνδαλα που εάν είχαν γίνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, κάποιοι θα είχαν τις καρέκλες, τον ύπνο και την ελευθερία τους…
Εμείς ως Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ, ασφαλώς και δεν διεκδικούμε το αλάθητο ενώ δεν βγάζουμε την …ουρά μας, έξω από όλο το βρώμικο αυτό σύστημα. Κύριοι, με τις πράξεις και τις ενέργειες σας όλα αυτά τα χρόνια μας αναγκάσατε να βουτήξουμε και εμείς στον βούρκο, με την μόνη διαφορά, ότι εμείς ξέρουμε να κολυμπάμε και στις λάσπες...".