...από τον Πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Ικάρου- Εσπέρου, Δημήτρη Αγγελόπουλο.
Αναλυτικά: "Η Διοικούσα Επιτροπή του Μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι κατά των απεργιών στο χώρο του Αθλητισμού.
Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, Γ. Βασιλακόπουλος, «ο Αθλητισμός, ακόμη και ο Επαγγελματικός, δεν μπορεί να είναι μια στείρα επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά μια δραστηριότητα, όπου κυριαρχεί το συναίσθημα».
Γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη, ακόμα και στην Α1 Εθνική Κατηγορία.
Ο Αθλητισμός, και δη ο Πρωταθλητισμός, πρέπει να στοχεύουν πρωτίστως στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό και δευτερευόντως στην Κατηγορία.
Εξ αρχής ήμαστε κατά της απεργίας της 14-11-2009, όμως λόγω των εξελίξεων, του ενδεχόμενου διακωμώδησης του αθλήματος και της απόφασης του ΕΣΑΚΕ για αναβολή, πιστέψαμε ότι έπρεπε να υπάρξει αναβολή.
Ο ΙΚΑΡΟΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ, διατηρώντας στη 12άδα του 2 κοινοτικούς, 2 ποιοτικούς εφήβους και έναν αθλητή που δεν είναι εγγεγραμμένος στον ΠΣΑΚ, είχε αρχικά αποφασίσει να ξεκινήσει τον αγώνα με τη ΔΑΦΝΗ.
Από την άλλη πλευρά, όμως, σεβαστήκαμε την επιθυμία όλων των παικτών και όλων των ομάδων να μην αγωνιστούν και το γεγονός πως όλοι οι παίκτες της Δάφνης ανήκουν στον ΠΣΑΚ και συνεπώς δεν θα μπορούσε να «κατεβάσει» πεντάδα. Μα πάνω όλα, οι ισχυρές αρχές της Διοικούσας Επιτροπής, που δεν της επιτρέπουν να κερδίσει ένα παιχνίδι «στα χαρτιά», ώθησαν τον ΙΚΑΡΟ-ΕΣΠΕΡΟ στην τελική απόφαση να μην αγωνιστεί".