Νίκου "Θέλω να προσθέσω όχι να αλλάξω..."

Στην ιστοσελίδα του συνδέσμου προπονητών sepk.gr μίλησε ο νέος τεχνικός της Ολυμπιάδα Πάτρας, Θωμάς Νίκου. Αναλυτικά τα όσα είπε...


Κόουτς σε αγχώνει το γεγονός ότι ήδη έχουν φύγει δύο προπονητές από την Ολυμπιάδα;
"Όχι. Αν με άγχωνε κάτι τέτοιο δεν θα πήγαινα στην Ολυμπιάδα. Σίγουρα το επάγγελμά μας είναι ένα επάγγελμα το οποίο μας μαθαίνει να ζούμε με το άγχος, όμως, για το συγκεκριμένο θέμα δεν είχα ενδοιασμούς".

Ποιες ήταν οι αγωνιστικές εγγυήσεις που ζήτησες πριν αναλάβεις την ομάδα;

"Συζητήσαμε κυρίως πράγματα σχετικά με την λειτουργία της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι η Ολυμπιάδα λειτουργεί βάση επαγγελματικού πλάνου. Αυτό ήταν για μένα και το πιο σημαντικό. Από κει και πέρα είχα μια συνομιλία και με τον γενικό διευθυντή τον κ. Τσολάκη από τον οποίο ενημερώθηκα για το αγωνιστικό υλικό. Η Ολυμπιάδα έχει παίκτες που δεν χρειάζονται συστάσεις, όμως, κάποια πράγματα έπρεπε να τα μάθω".

Τι σκέφτεσαι να αλλάξεις;
"Τίποτε! Δεν θα αλλάξω τίποτε θα προσπαθήσω να προσθέσω κάποια πράγματα, όχι να αλλάξω".

Στόχος παραμένει η άνοδος;
"Σαφέστατα. Ο στόχος μας είναι να ανέβουμε κατηγορία και βάση του υλικού που υπάρχει στην ομάδα νομίζω ότι είναι κάτι το εφικτό".

Τι πρέπει να έχει παραπάνω μια ομάδα στην Α2 που κάνει πρωταθλητισμό από τις άλλες;
"Τεχνικό τιμ και παίκτες που έχουν την εμπειρία και το ειδικό βάρος. Διοίκηση που τους εμπιστεύεται και οικογενειακό κλίμα ομάδας. Κάθε ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός με διαφορετικές απόψεις με προστριβές ενίοτε, αλλά με ξεκάθαρους ρόλους και καλό κλίμα, μπορεί να πετύχει τους στόχους της".

Αγωνιστικά τι πρέπει να διαθέτει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί;
"Πρέπει να είναι σταθερά καλή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού ξεχωριστά. Αν μια ομάδα π.χ. έχει φτιαχτεί να λειτουργεί με αμυντικό προσανατολισμό, δεν πρέπει να το αλλάξεις. Το ίδιο συμβαίνει και αν η ομάδα αυτή έχει επιθετικούς στόχους".

Τι πρέπει να κάνει ένας προπονητής που αναλαμβάνει ομάδα στα μέσα της σεζόν και ουσιαστικά η ομάδα δεν είναι δικό του δημιούργημα;
"Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σε κανονικούς ρυθμούς. Σκοπός του προπονητή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βάλει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας, χωρίς να καταστρέψει το παραμικρό που υπήρχε από πριν".

Σχόλια