Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και απλά σήμερα επιβεβαιώθηκε. Τα δύο ερχόμενα παιχνίδια του Ηρακλή, με τη Δάφνη το Σάββατο και τη Νήαρ Ηστ την Τετάρτη, αναβάλλονται λόγω ίωσης. Οι Θεσσαλονικείς προσκόμισαν αποδείξεις πως έξι από τους παίκτες του είναι θετικοί στον ιό Η1Ν1 και όπως είναι απόλυτα λογικό η επιτροπή πρωταθλήματος ανέβαλε τα δύο ερχόμενα παιχνίδια του Ηρακλή.
Θυμίζουμε πως το περασμένο Σάββατο για τον ίδιο λόγο είχε αναβληθεί η αναμέτρηση του ΚΑΟΔ με το Πέραμα.
Πλέον πρέπει να βρεθούν κενές ημερομηνίες (κάποιες Τετάρτες με το νέο έτος πλέον) ώστε να διεξαχθούν τα παιχνίδια.
Το μέχρι στιγμής δεδομένο είναι πως και η όγδοη αγωνιστική που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί με έξι παιχνίδια, αφού μετάθεση (για διαφορετικούς ωστόσο λόγους) έχει πάρει και η αναμέτρηση της Ολυμπιάδας με το Αιγάλεω (θα γίνει στις 16/12)!

Η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας "Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από προσκόμιση ιατρικών γνωματεύσεων από το σωματείο ΓΣ Ηρακλής, από τις οποίες αποδεικνύεται ότι έξι (6) Καλαθοσφαιριστές του έχουν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1, οι αγώνες ΓΣ Ηρακλής-ΑΟ Δάφνης της 5/12/2009 και ΓΣ Ηρακλής-ΑΟ Νήαρ Ηστ της 9/12/2009 για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, αναβάλλονται."