Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών εξέδωσε η διοίκηση του ΤΑΚ Ηρακλής. Αναλυτικά αναφέρει: 
«Οσον αφορά αυτά που ακούγονται και δημοσιεύονται στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες για το μπασκετικό τμήμα του Ηρακλή, κρίναμε ως διοίκηση να ενημερώσουμε τον κόσμο του Ηρακλή και να τον καθησυχάσουμε, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Ηρακλής το μόνο που μπορεί να φοβάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό και κανέναν άλλο!! Δεν είναι τυχαίο που ο Ηρακλής ως σωματείο βάλλεται συνέχεια σε όλα του τα τμήματα, ίσως και γι’αυτό το λόγο να μην μπορεί να ξεδιπλωθεί και να φτάσει εκεί όπου ανήκει.
Από πού να αρχίσουμε; Από το πώς μας αντιμετωπίζει η διαιτησία τον τελευταίο ενάμιση μήνα (μήπως είναι τυχαίο;). Από τις τρεις αγωνιστικές που τιμωρηθήκαμε, ενώ τα τελευταία χρόνια το μπασκετικό τμήμα του Ηρακλή δεν έχει ενοχλήσει το ΑΣΕΑΔ και δεν είναι υπότροπο, στο εφετείο αντί να μειωθεί τουλάχιστον σε δύο ή μία, η τιμωρία παρέμεινε η ίδια;
Πέρα των ανωτέρω, μια στρακαστρούκα στα κάγκελα των οπαδών στον αγώνα με τη Δάφνη, η διαιτησία την μετατρέπει σε κροτίδα κρότου λάμψης κι αυτό μας ξαναστέλνει στον Αθλητικό Δικαστή και μας καταδικάζει με άλλες δύο αγωνιστικές. Μήπως κάποιοι τελικά ενοχλούνται από τη δύναμη του λαού του Ηρακλή; Και επειδή είναι πρώτος;
Οσον αφορά το τμήμα μας ακούστηκαν διάφορα ευτράπελε όπως ότι δεν πληρώνονται και σε σημείο ότι οι παίκτες δε θα κατέβουν να αγωνιστούν.
Πρωτοσέλιδα αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα στο μπάσκετ του Ηρακλή και ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι στο χώρο (η διοίκηση του ΤΑΚ Ηρακλής) υποσχέθηκαν λεφτά και δεν τα έδωσαν και μάλιστα ότι η ομάδα είναι καταραμένη.


Αυτά δε βοηθούν ούτε τον Ηρακλή, αλλά ούτε τον αθλητισμό και ειδικά όταν ακούγονται από τον τοπικό Τύπο. Δυστυχώς καλούμαστε να ενημερώσουμε για τα έσωθεν της ομάδας αλλά επειδή δεν έχουμε ως «όψιμοι», λοιπόν, διοίκηση να φοβηθούμε τίποτα θα σας τα αναφέρουμε αναλυτικά. Καλώς ή κακώς το τμήμα του μπάσκετ του Ηρακλή πληρώνεται από δύο μέρη, τον ΓΣ και τη νέα «όψιμη» διοίκηση του ΤΑΚ Ηρακλής. Τα δύο μέρη από κοινού έχοντας άριστη συνεργασία προσπαθούν να συμβαδίζουν στα πάντα και ειδικά στις πληρωμές. Το ΤΑΚ Ηρακλής αναλυτικά από τη μεριά του έχει πληρώσει και οφείλει στους παίκτες τα εξής:


ΚΑΣΤΛ: Προπληρωμένος στα πάντα του οφείλονται δύο μήνες. Σήμερα 28/1/2010 πληρώθηκε τα μισά, άρα του οφείλεται ένας μήνας. Σε αυτόν υπάρχουν και κάποιες κρατήσεις.


ΛΑΠΠΑΣ: Στις 11/1/10 καλείται το ΤΑΚ Ηρακλής να του πληρώσει το συμφωνηθέν ποσό. Σήμερα 28/1/2010 το ΤΑΚ Ηρακλής τα καταβάλει στον κ. Λάππα και κατ’ουσία δεν του οφείλει τίποτα έως και δύο μήνες μετά.


ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ: Εχει προπληρωθεί μετρητά μέχρι και τις 28/2/2010. Το υπόλοιπο ποσό το έχει προεισπράξει με επιταγή (όχι εγγυήσεις) και μάλιστα οφείλει και επιστροφή 3.000 ευρώ.


ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως γνωρίζουν όλοι πήρε από τις πο ηχηρές προκαταβολές που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ, έχει πληρωθεί δύο μήνες έχει πάρει έναντι και σήμερα 28/1/2010 πληρώνεται ένα μηνιάτικο συν 500 ευρώ επιπλέον (επειδή είναι επιταγή).


ΔΕΣΠΟΣ: Ο μόνο που είναι λίγο αδικημένος. Έλαβε σήμερα 28/1/2010 δύο μήνες σε επιταγή, έχει πάρει δύο μήνες ακόμη και έναντι. Αλλά σύντομα θα λάβει κάποια ακόμα και θα είναι μετρητά. Αυτό έγινε επειδή δυστυχώς δεν γνωρίζαμε επακριβώς τη συμφωνία (συναλλαγή) που είχε και ο κύριος Τσιπίδης μαζί του.


Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αμφισβητηθούν κι ας κρίνει ο κόσμος του Ηρακλή αν τηρούμε τις υποσχέσεις μας προς την ομάδα και το πόσο συνεπείς είμαστε ως νέα και όψιμη διοίκηση.


Σχετικά με τον ΓΣ, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια οφειλή προς τους παίκτες περίπου στους 2,5 μήνες κι αυτό όχι σε όλους, αλλά σε ορισμένους. Επίσης, γνωρίζουμε ότι και ο ΓΣ πλήρωσε όλους τους παίκτες και μάλιστα κάποιους με ποσό επιπλέον για να καλύψει τη ψαλίδα των 2,5 μηνών.
Αν αυτή η ομάδα λέγεται απλήρωτη, τότε ας σπεύσουν να ενημερωθούν κάποιοι κακοπροαίρετοι το τι γίνεται στις άλλες ομάδες, ακόμα και σε ομάδες Α1 κατηγορίας που πρωταγωνιστούν στα δρώμενα του αθλήματος και είναι απλήρωτες δύο και τρεις μήνες.


Επισημαίνουμε ότι κανένας δεν μπορεί να βλάψει τον Ηρακλή όσο κι αν προσπαθήσει και όσο ο Ηρακλής είναι ενωμένος διοικητικά θα πετύχει τους στόχους που έβαλε.


Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε».