Mε αφορμή την αιφνίδια ματαίωση της μετάδοσης των στιγμιοτύπων της αναμέτρησης με τον ΑΓΟΡ από την κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος του Α.Ο. Παγκρατίου, Γιώργος Μουζούκης, απέστειλε σήμερα (13/2/2010) προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης την παρακάτω επιστολή.

"Κύριε πρόεδρε,
κύριε γενικέ γραμματέα,

σας ενημερώνουμε ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά ένας προγραμματισμένος -για τηλεοπτική μετάδοση- αγώνας μας -έστω μέσω στιγμιοτύπων- από εκπομπή δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, με την οποία έχετε συνάψει συμφωνία. Είχε προηγηθεί η αναμέτρηση με τον Αμύντα, ακολούθησε (σήμερα) η αναμέτρηση με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου.

Σας ενημερώνουμε, ότι η αιφνίδια αλλαγή προγράμματος από την κρατική τηλεόραση προκαλεί αλυσιδωτές παρενέργειες στον ΑΟ Παγκρατίου, καθώς: Αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα των καθημερινών προπονήσεων, έπειτα από εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις με τους υπεύθυνους του γηπέδου.

Φαίνεται υπόλογο έναντι των χορηγών του, οι οποίοι θα διαφημίζονταν μέσω της ΕΡΤ και οι οποίοι θα ενίσχυαν οικονομικά την ομάδα μας σε καιρούς χαλεπούς για την χώρα. Φαίνεται υπόλογο έναντι των φίλων του Παγκρατίου και των τηλεθεατών, που ενώ διαφημίζεται η τηλεοπτική προβολή, αυτή ματαιώνεται και μάλιστα δίχως προειδοποίηση. Επειτα από δική μας πρωτοβουλία, στις 14.21, ήτοι κάποια λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, επικοινωνήσαμε με άνθρωπο της ΕΡΤ, ο οποίος και μας ενημέρωσε για τη νέα… ματαίωση.

Η ομάδα μας -συνεπεία της προβολής- έχει υποστεί και αγωνιστική ζημία, καθώς στην συνήθη ώρα έναρξης (17.30) θα είχε και μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους οπαδούς της, ειδικά σ’ έναν αγώνα κρισιμότητας, όπως ο σημερινός με την ομάδα του Ρεθύμνου.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ομοσπονδία για την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΡΤ, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη, έτσι ώστε να φροντίστε ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα…"