Όπως είχε διαρρεύσει από το πρωί, νέος προπονητής του Παγκρατίου είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Είναι ο τρίτος κόουτς που θα κάτσει φέτος στον πάγκο του Παγκρατίου έπειτα από τους Αλέκο Δάγλα και Βασίλη Φραγκιά. Με την άνοδο ουσιαστικά χαμένη, αποκλειστικός στόχος του Παπαδόπουλου είναι πλέον να τερματίσει η ομάδα στην τρίτη θέση. Αυτή θα είναι η τρίτη ομάδα του "Πάπι" τη φετινή χρονιά, που ομολογουμένως μόνο επιτυχημένη δε μπορεί να κριθεί. Άρχισε στην Πάτρα και τον Απόλλωνα στη Β' Εθνική και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη ΜΕΝΤ επίσης στη Β΄. από την οποία αποχώρησε χθες. Παρότι η Β' Εθνική "δεν του πήγε", έχει ως παράσημο την περυσινή του παρουσία με τον Απόλλωνα στην Α2, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο όταν οι Πατρινοί έκαναν εκπληκτική πορεία.
Μετά τη συμφωνία ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε, στην ιστοσελίδα της ομάδας "Η πρόταση του προέδρου του Παγκρατίου ήταν τιμητική για μένα και γι' αυτό την αποδέχθηκα. Αποτελεί τιμή μου, που θα εργαστώ σε ένα σύλλογο με  μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Δεσμεύομαι απέναντι στον κόσμο του Παγκρατίου ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις -όπως έχω κάνει παντού όπου εργάστηκα- για να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική. Δεσμεύομαι επίσης ότι θα κάνω τα πάντα προκειμένου η ομάδα ν' ανακτήσει τη μαχητικότητα της, ώστε να κατοχυρώσουμε την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα, η οποία συνιστά επιτυχία.
Σέβομαι απόλυτα τον προκάτοχο μου, Βασίλη Φραγκιά, αλλά θα επιδιώξω να περάσω τη δική μου φιλοσοφία στους παίκτες σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα δουλειάς, καθώς ο χρόνος μας πιέζει"