Η συγχώνευση του Κόροιβου με την Ξάνθη ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Αμαλιάδας να ετοιμάζεται για την παρθενική της συμμετοχή στην Α2. Έτσι σήμερα το απόγευμα το νέο πλάνο παρουσιάστηκε με ...κάθε επισημότητα, όπως φυσικά και το έγγραφο από την ΕΟΚ.


Αντιγράφουμε από το Superbasket.gr
Ο υπεύθυνος του τμήματος, Σάκης Κάτζος τόνισε: «Μετά από πολλές συζητήσεις ήρθαμε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Ξάνθης Νίκο Νικολόπουλο. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε παρ’ ότι φαινόταν ότι πήγαινε σε ναυάγιο λόγω δικής μας υπαιτιότητας. Επρεπε να κάνουμε κάτι για να ξεφύγουμε από τον βάλτο της Γ’ Εθνικής. Είναι μια κατηγορία που απλά βάζεις μόνο χρήματα χωρίς αντίκρισμα. Εμείς είμαστε μια παρέα με όραμα και στόχο που θέλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε λόγο στην Α2. Θα μιλήσουμε με έργα. Δεν θα χαρίσουμε τίποτα σε κανέναν. Δεν είναι αυτοσκοπός η παραμονή στην Α2 κατηγορία. Θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας και τις ιδέες μας. Ο Νιπεργιάλης θα είναι ο προπονητής μας στην Α2. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ άλλον προπονητή».
Ο νεαρός τεχνικός τόνισε με τη σειρά του: «Με γεμίζει αισθήματα και ευθύνη αυτό που είπε ο Σάκης για μένα. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τους συγχαίρω για την άνοδο. Το τελικό στάδιο το σφράγισε η πόλη που αγκάλιασε την ομάδα. Δεν έχουμε φόβο αλλά πίστη. Δεν χρειάζεται έπαρση. Θέλουμε να καθιερωθούμε πλέον και σαν μπασκετούπολη»