*** To κείμενο δημοσιεύθηκε στο Gentikoule.gr από τον Παύλο Σιδερίδη


To Gentikoule βρέθηκε στο κλειστό του ΒΑΚ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του ΟΦΗ με το Ηράκλειο και πέρασε από το “μικροσκόπιο” του τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Λιούις: O Αμερικανός με μία μόλις προπόνηση στην ομάδα και με περίπου 15 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να δείξει μερικές από τις πλούσιες πτυχές του ταλέντου του. Ο 35χρονος με αθόρυβη δουλειά πέτυχε 14 πόντους, βοήθησε αρκετά αμυντικά, κάτι που αποδεικνύει και το γεγονός πως με την είσοδο του ο ΟΦΗ κράτησε μακριά από το καλάθι τους παίκτες του Ηρακλείου για 6΄ και 24΄΄. Ξεχώρισε για την αλτικότητα του καθώς αν και δεν ξεχωρίζει για το ύψος του μάζεψε κάποια ριμπάουντ ανάμεσα από τους ψηλούς του Ηρακλείου.

Τουντζιαράκης: Mακράν ο κορυφαίος από πλευράς ΟΦΗ. Ο “πύργος” του ΟΦΗ κυριάρχησε κάτω από την ρακέτα πετυχαίνοντας 18 πόντους ενώ φόρτωσε και με αρκετά φάουλ τους αντιπάλους ψηλούς, ενώ δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που ξεσήκωσε τον πάγκο της ομάδας με τα καρφώματα του και τις τάπες που μοίρασε. Είχε πολύ καλή παρουσία και σίγουρα θα επωμιστεί το βάρος των επιθέσεων του ΟΦΗ όταν η μπάλα περνάει στο “ζωγραφιστό”, ωστόσο θα πρέπει να βελτιωθεί λίγο στην άμυνα και να προσέξει τα φάουλ καθώς αν στο φιλικό με το Ηράκλειο μέτραγαν τα φάουλ, τότε ο Βαγγέλης Βλάχος θα είχε αναγκαστεί να τον αποσύρει από νωρίς στον πάγκο για να τον προστατέψει.

Κερασοβίτης: Πέτυχε 9 πόντους και βοήθησε αρκετά στην άμυνα, ενώ οργάνωσε και σε κάποια σημεία το παιχνίδι του ΟΦΗ. Η ομάδα θα χρειαστεί σίγουρα την εμπειρία που διαθέτει καθώς έχει “φάει τα γήπεδα με το κουτάλι″.

Σιζόπουλος: Μέτρια εικόνα από Kύπριο. Ο 28χρονος υπέπεσε σε κάποια λάθη και γενικά δεν ήταν στην μέρα του. Ο διεθνείς γκαρντ είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει τον ΟΦΗ καθώς διαθέτει πολύ καλό σουτ γι′αυτό άλλωστε και αποκτήθηκε. Στα θετικά στοιχεία που έδειξε στο παιχνίδι του είναι η αμυντική του παρουσία.

Κατιάκος: O υψηλόσοψος σέντερ λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στο γόνατο του δεν αγωνίστηκε και έτσι δεν μπορεί να κριθεί.