Το Παγκράτι γύρισε σελίδα το περασμένο καλοκαίρι, και τους τελευταίους μήνες κάτι καινούριο δημιουργείται στο Μετς. Παρά τα πολλά αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και σε εκείνο της οργάνωσης και της λειτουργίας, πάνω στο οποίο γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους ανθρώπους του συλλόγου. 

Αγωνιστικά οι “ροσονέρι” δεν έχουν αρχίσει όπως περίμεναν ωστόσο όλα έχουν την εξήγησή τους. Ο τεχνικός του συλλόγου, Τάκης Καλαντζής, μίλησε στο Basket A2 τόσο για το τι έχει προηγηθεί, όσο και για το μέλλον της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός... 


Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο: “Δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Δεν έχουμε τον Βεσκούκη, τον Κρις Μπρέισι και τον Βασιλόπουλο που είναι τραυματίες αλλά και τον Αντωνάκη που δεν έχει ακόμα το δελτίο του. Δυστυχώς είναι πρόβλημα όταν μέσα στην εβδομάδα δε μπορείς να δουλέψεις με όλους τους παίκτες σου και έχεις συνεχώς απουσίες. Αναγκάζεσαι να πας με... ημίμετρα και με τρικ που βέβαια φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Το θετικό είναι πως είναι έτοιμος ο Μπράιν (σ.σ. Μπρέισι) και θα αγωνιστεί κανονικά”. 


Για τις πρώτες αγωνιστικές “Χάσαμε από τις Σέρρες που είναι φαβορί για την άνοδο, στην παράταση. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε έρθει στην ομάδα Μακρής και δεν είχε προλάβει ακόμα να μάθει καλά καλά τους υπόλοιπους παίκτες. Άλλωστε ενώ είχαμε σχεδιάσει την ομάδα διαφορετικά τελικά έπρεπε να τα αλλάξουμε όλα ακριβώς πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο το παλέψαμε με τις Σέρρες. Στο Πέραμα πληρώσαμε το κακό μας δεύτερο ημίχρονο. Κόντρα στον Λαγκαδά παίζαμε ουσιαστικά με επτά παίκτρες και χάσαμε τον Βεσκούκη που χτύπησε νωρίς αλλά και τον Ράπτη με φάουλ. Βέβαια λόγω των προβλημάτων δεν είχε καταφέρει η ομάδα να δουλέψει πλήρης όλη την εβδομάδα”. 


Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: “Γενικότερα θεωρώ πως δεν έγινε και κάτι σπουδαίο. Το πρωτάθλημα τώρα άρχισε και έχει ακόμα 26 αγωνιστικές όπου όλα αλλάζουν. Άλλωστε κι εμείς δε δημιουργήσαμε ποτέ μεγάλες προσδοκίες. Δουλεύουμε παρά τα γενικότερα προβλήματα που έχουμε και πιστεύω πως θα παρουσιάσουμε κάτι καλό στη συνέχεια”. 

Για τον κόσμο: “Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου μας. Τον χρειαζόμαστε. Αλλά να είναι δίπλα μας και να μας βοηθά ειδικότερα στις δύσκολες στιγμές”. 

Για πιθανή μεταγραφή: “Εξετάζουμε την περίπτωση να αποκτηθεί κάποιος παίκτης. Θεωρώ πως χρειαζόμαστε ενίσχυση στα γκαρντ”.