Επειδή δεν παρακολουθώ όλα τα site (αν και στην Ελλάδα εφόσον παρακολουθείς ένα, ξέρεις ότι θα αντιγράψει όλα τα υπόλοιπα, άρα μάλλον έχεις άποψη για όλα) δεν γνωρίζω αν έχει γραφτεί η παρακάτω πληροφορία. Προσωπικά, μου το σφύριξε μια από τις καλύτερα ενημερωμένες ΄΄πηγές΄΄ μου προ δεκαλέπτου...
Λοιπόν, σύμφωνα με τα όσα έμαθα, Βασιλακόπουλος και Οικονομίδης ξαναβρήκαν σημείο επαφής. Δεν μ¨απασχολεί αν αυτό αφορά και ενδεχόμενη στήριξη του Οικονομίδη από τον πατερούλη του ελληνικού μπάσκετ για τις προσεχείς εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Είναι σημαντικό ότι έχουν καταλήξει σε κοινή απόφαση να αλλάξουν τα κριτήρια ανόδου από την Α2 στην Α1. Και θα υπογραφεί οσονούπω και το σχετικό μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ κριτήριο ανόδου στην Α1. Με άλλα λόγια αποφάσισαν να γίνει πράξη αυτό που ζητάει εδώ και χρόνια όλο το λογικό κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Τα κριτήρια θα είναι εναρμονισμένα σε λογικές Ευρωλίγκας: Γηπεδικές δυνατότητες, προϋπολογισμός, εισιτήρια διαρκείας, χρέη και γενικότερη οικονομική φερεγγυότητα της ΚΑΕ. 
Με άλλα λόγια, αν αυτό ισχύσει δύσκολα από φέτος δύσκολα θα ανέβει στην Α1 ο Απόλλωνας Πατρών που έχει ως ΚΑΕ τρύπα μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ! Σημειώστε, ότι η έκπληξη δεν είναι ότι αυτό αποτελεί πρόταση του ΕΣΑΚΕ αλλά ότι είπε ναι ο Βασιλακόπουλος που μέχρι πριν από λίγο καιρό σκεφτόμενος με τη συνήθη....ριζοσπαστική και μοντέρνα λογική δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα για θέσπιση κριτηρίων. Ουσιαστικά, αν αυτό επιτευχθεί και εφαρμοστεί σωστά (πάντοτε υπάρχει τρόπος ακόμη και μια καλή εξέλιξη να γίνει αντικείμενο για διάφορα αλισβερίσια και για διάφορους κουμανταδόρους, ενδιάμεσους, παρατρεχάμενους, να εμπλακούν πολιτικάντηδες, να το δουν και λίγο ρουσφετολογικά και πάει λέγοντας) θα είναι η αφετηρία για να "κλείσει" κάποια στιγμή η Α1 με τη συμμετοχή λιγότερων ομάδων. Αντε να δούμε μήπως ακόμη και την ύστατη στιγμή οι....άρχοντες του ελληνικού μπάσκετ ξύπνησαν από τον λήθαργό τους.

Αναδημοσίευση από το allstarkourouna.blogspot.com