Ο Στέλιος Παρθενάκης γράφει για το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος με την... ενισχυμένη επαρχεία αλλά και την έλλειψη ξεκάθαρου φαβορί. Επίσης στέκεται στην μεγάλη πληγή της κατηγορίας, τις επιχορηγήσεις... 


Η Α2 είναι από καταβολής της ένα μωσαϊκό πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων, αλλά και προσώπων. Μίξη πολλών περιοχών ανά την Ελλάδα, με συλλόγους που έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το όνειρο και να συμμετέχουν την επομένη στην Α1. Φέτος, το πρωτάθλημα θα είναι ίσως το πιο ανταγωνιστικό της τελευταίας δεκαετίας. Ήδη, μία γεύση πήραμε το Σάββατο σε μία άτυπη αγωνιστική για τους συλλόγους της Α2, μιας και η πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας είχε μόνο τα σωματεία της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Η συμμετοχή του Ηρακλή και της ΑΕΚ από μόνη της δίνει μια διαφορετική νότα. Ομάδες με μεγάλη ιστορία και σίγουρα περαστικές από την κατηγορία. Βροντερό παρών από την επαρχία με το Φίλιππο Βέροιας, τον Ερμή Λαγκαδά και την Καβάλα. Πολύ δυνατές ομάδες και ενισχυμένες. Οι Ίκαροι Σερρών θα είναι ένα ερωτηματικό, αν και είναι πάντα δυνατό σκαρί. Ψυχικό και Φιλαθλητικός έχουν το πρώτο ρόλο στην υπόθεση της ανόδου, ενώ Παγκράτι και Αγία Παρασκευή είναι πάντα υπολογίσιμες δυνάμεις, ενώ ο ΟΦΗ έδειξε ότι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Αποφασισμένος για την άνοδο και ο Κόροιβος Αμαλιάδας με τρομερή ενίσχυση, ενώ ο Αρκαδικός είναι από τις ομάδες που δε μπορείς να υποτιμήσεις. Το Λαύριο θα παλέψει μέχρι τέλους για ένα καλό πλασάρισμα.
Με λίγα λόγια, δε μπορούν να γίνουν προβλέψεις ούτε για την άνοδο ούτε για την πτώση. Και φυσικά ας κοιτάξει η ΕΟΚ να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της κατηγορίας και να δώσει έσοδα στις ομάδες. Από το 1997,που πρωτοασχολήθηκα με την Α2 πάντα η ΕΟΚ θυμούνταν να καλέσει τις ομάδες κατά μεσής της περιόδου για τα προβλήματα και τη συζήτηση τους. Μεγάλη πληγή οι επιχορηγήσεις… Θα πει κανείς ποιος ασχολείται με την Α2 μέσα σε τόσα προβλήματα που έχει ο κόσμος. Η ουσία είναι αν μπορεί να δώσει η Πολιτεία δύο φράγκα, ας τα δώσει, αλλιώς να πει ότι τα ταμεία είναι άδεια από νωρίς! Τζάμπολ στις 12/10 με ματσάρες. Καλό ξεκίνημα!