Ο Σπύρος Βασιλείου γράφει στο blog του για την αυξημένη... προσοχή που χρειάζεται ειδικά φέτος στα γήπεδα (και) της Α2 καθώς το φιτίλι είναι πολύ εύκολο να ανάψει, καθώς χρειάζεται απλά μία σπίθα που μπορεί να δοθεί με το παραμικρό...

Με το… καλημέρα και πριν η σεζόν ξεκινήσει είχαμε και τα πρώτα «επεισόδια» σε γήπεδο της Α2 και μάλιστα όχι λόγω του κόσμου, αλλά πάνω στο παρκέ με τη συμμετοχή παικτών και παραγόντων (δεν είναι της παρούσης τι και ποιος ασχέτως αν έχω ξεκάθαρη άποψη). «Επεισόδια» λοιπόν και μάλιστα σε ένα γήπεδο υπεράνω υποψίες και με δύο ομάδες, το Ψυχικό και τον Φιλαθλητικό, που θεωρητικά έχουν καλό όνομα.
 Όσο και αν αυτό το περιστατικό δεν ανήκει σε κάποια συνηθισμένη περίπτωση θα πρέπει να επισημανθεί πως η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα «επικίνδυνη» σε ότι έχει να κάνει με εντάσεις.
Και μόνο η παρουσία ομάδων όπως η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, ο ΟΦΗ ή το Παγκράτι που έχουν πλατιά μάζα κόσμου που τους ακολουθεί (και αυτό είναι κάτι που το χρειάζονται ΟΛΕΣ οι ομάδες) οι ισορροπίες μπορούν εύκολα να διαταραχθούν. Συν βέβαια και τις ομάδες τις επαρχίας. Που για όσους καταγόμαστε από πόλεις της περιφέρειας γνωρίζουμε τι πάει να πει συσπείρωση όταν «εκπροσωπείται» η πόλη. 
 Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά από τους πρωταγωνιστές καθώς το φυτίλι υπάρχει -δε ζούμε σε άλλο κόσμο, όλοι ξέρουμε τι γίνεται στους δρόμους- και αρκεί μόνο μία σπίθα για να ανάψει η φωτιά. 
 Γιατί καλά τα ευχολόγια, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός για να αποφευχθούν οι… εντάσεις. Προσοχή απ’ όλους μας…


* Με τον Σπύρο Βασιλείου «συναντιόμαστε» διαδικτυακά και μέσω του SentraGoal