Ο Γιάννης Ευδαίμων γράφει στο blog του για την πρώτη αγωνιστική της Α2 και πέρα από τα υπόλοιπα στέκεται στην παρουσία του κόσμου στα γήπεδα στην πρεμιέρα αλλά και εκείνα που αναμένεται να γεμίσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος...


Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 έκρυβε αρκετές συγκινήσεις και μας έδωσε μια πρόγευση του τι θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια. Από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν σίγουρα η νίκη του Παγκρατίου επί του νεοφώτιστου πλην ιδιαίτερα φιλόδοξου Φίλιππου, το δύσκολο πέρασμα του Κόροιβου από τον Λαγκαδά (πρώτη νίκη εκτός έδρας επί του Ερμή), αλλά και η επικράτηση της Αγίας Παρασκευής επί του Φιλαθλητικού, η οποία έσπασε τη παράδοση που την ήθελε να χάνει και τις τέσσερις φορές που τον αντιμετώπισε τη τελευταία τριετία. 
Δεν είναι είδηση να πούμε ότι και φέτος η Α2 προμηνύεται συναρπαστική και μάλιστα πολύ περισσότερο από ότι πέρσι, καθώς με εξαίρεση 2-3 ομάδες, όλες οι υπόλοιπες δείχνουν να μην έχουν μεγάλες διαφορές δυναμικότητας. 
Αυτό πάντως που σίγουρα θα κρατήσουμε από τη πρώτη ημέρα του φετινού μαραθωνίου είναι η προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα. Παραδοσιακά η Α2 έχει σταθερό κοινό, το οποίο δείχνει να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεννώντας ελπίδες για ακόμη πιο γεμάτα γήπεδα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο Παγκράτι υπήρξε πολύς κόσμος στις εξέδρες έπειτα από αρκετό καιρό (πάνω από 1000 άτομα), ενώ μαζική ήταν η παρουσία και των φιλάθλων του ΟΦΗ στο ματς με την ΑΕΚ (σχεδόν γεμάτο). 
Κατάμεστο - ως συνήθως - ήταν το κλειστό του Λαγκαδά, πολύς κόσμος στη Καβάλα, ενώ ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των φιλάθλων τόσο στις Σέρρες (που δε φημίζονται και για τη μαζική προσέλευση του κόσμου), όσο και στα υπόλοιπα κλειστά.
Αν συνυπολογίσουμε ότι την ερχόμενη αγωνιστική παίζουν στην έδρα τους και ομάδες με παραδοσιακά πολύ κόσμο, όπως η ΑΕΚ, ο Ηρακλής αλλά και ο Κόροιβος που από πέρσι έχει χτίσει μια βάση πιστών φιλάθλων, τότε περιμένουμε ανάλογες εικόνες γεμάτων εξέδρων και στη συνέχεια, γεγονός που μόνο καλό κάνει στο μπάσκετ.
* Με τον Γιάννη Ευδαίμων «συναντιόμαστε» διαδικτυακά και μέσω του BasketBlog