Ο Στέλιος Παρθενάκης κάνει στο blog του τον απολογισμό της πρεμιέρας στην Α2, στέκεται στην παρουσία του κόσμου στα επτά ματς και βάζει θετικό πρόσημο στα όσα παρακολουθήσαμε το περασμένο Σάββατο.


«Πρεμιέρας το ανάγνωσμα» για την Α2 το Σάββατο και τα πρώτα συμπεράσματα δε μπορούν να βγουν ακόμα. Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Εντάξει, ΑΕΚ, Καβάλα, Ψυχικό και Κόροιβος Αμαλιάδας έδειξαν ότι πάνε για άνοδο και καλά κάνουν. Η έδρα όμως θα παίξει τον καθοριστικότερο ρόλο και όποιος έχει μηδενικές απώλειες αυτός θα ανέβει. 
Ο Ηρακλής έδειξε ότι θέλε χρόνο για να δέσει και ο Φίλιππος Βέροιας θα αποτελέσει πολύ σκληρό καρύδι. Μην ξεχνάμε ότι απουσιάζει η ομάδα που θα πέσει αύτανδρη και αυτό που έχει σημασία είναι ποιος θα αντέξει και ποιος θα μείνει διοικητικά και οικονομικά συνεπής. Στην αρχή όλα καλά και ωραία είναι. Ο Ερμής Λαγκαδά έδειξε ότι είναι ένα κλικ παραπάνω από πέρσι και όταν δέσει θα κάνει πολλές ζημιές! Το πάλεψε όμως και το Σάββατο. 
Αρνητική έκπληξη οι Ίκαροι, αλλά είναι νέα ομάδα και αξίζουν μια πίστωση χρόνου. Είπαμε νωρίς για συμπεράσματα, όμως από ότι μάθαμε ο κόσμος ήταν κοντά και στους 7 αγώνες. Πολλά τα νέα παιδιά και αυτό είναι σημαντικό για την κατηγορία. Η Α2 πάντα αποτελούσε ένα προθάλαμο και ειδικά σήμερα ο καλός παίκτης θα πάει με κλειστά μάτια στην Α1. Γιατί όμως να ρισκάρει ένας αθλητής που έχει σίγουρα 25-30 χιλιάρικα στην Α2 απλά να συμπληρώσει ένα ρόστερ για το γόητρο; 
Καλή η δόξα, αλλά σα τα χρήματα δεν έχει. Θετικά τα μηνύματα από την πρεμιέρα με τα όποια λάθη και κενά. Λάθη όμως δεν κάνουν όποιοι δε δουλεύουν και ειδικά στο μπάσκετ τα λάθη φέρνουν και τη βελτίωση!