Ο Στέλιος Παρθενάκης γράφει στο blog του για τα πρώτα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών και κυρίως για τα ματς που έρχονται το Σάββατο!


Δεύτερη αγωνιστική το σαββατοκύριακο για την Α2 και τα πρώτα συμπεράσματα, έστω και αμυδρά άρχισαν να βγαίνουν. Το φετινό πρωτάθλημα δεν σηκώνει πολλές προβλέψεις. Στην παραδοσιακή Α2 η έδρα δίνει τις ανόδους και η διάρκεια, οπότε οι ομάδες που θα διατηρήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό έναντι νικών και ηττών θα είναι αυτές που ανέβουν. 
ΑΕΚ και Κόροιβος Αμαλιάδας έδειξαν με το καλημέρα ότι είναι ένα κλικ παραπάνω. Δύο νίκες στα δύο παιχνίδια και ψυχολογικό προβάδισμα από την αρχή. Λαύριο και Ψυχικό παραμένουν αήττητα, αλλά θα έχουν σύντομα απώλειες. Τι κρατάμε. Τις καλές εμφανίσεις εκτός έδρας των Ικάρων Σερρών και του Λαγκαδά, όπως και την ήττα της Καβάλας από το Φίλιππο Βέροιας. Όσο για τα όσα ακούστηκαν με διάφορες παραφωνίες για προπονητές, μάνατζερ και προεδρικά κουμάντα, το ελληνικό μπάσκετ είναι ένα μωσαϊκό, που πολλοί ασχολούνται με θέματα που δεν τους αφορούν, γιατί εκεί είναι το χρήμα. 
Καλά θα κάνουν οι ομάδες που κατά κοινή ομολογία εκπροσωπούν και τις τοπικές κοινωνίες να προστατεύουν οι ίδιες το συμφέρον τους. Πολύ σημαντική η νίκη του Ηρακλή, ενώ ΟΦΗ, ΚΑΠ και Αρκαδικός δείχνουν ότι θα παλέψουν μέχρι τέλος για την παραμονή τους. Η Καβάλα δεν έπεισε στην Βέροια και έδειξε ότι θέλει χρόνο. Παράλληλα συνεχίζονται οι ματσάρες, όπως και πέρσι, με το Ψυχικό και τον ΟΦΗ να προσφέρουν πολύ ωραίο θέαμα. Σταθερά κοντά ο κόσμος. 
Η επόμενη αγωνιστική θα είναι κρας-τεστ! Ερμής-Ηρακλής, Καβάλα-ΑΕΚ και Ικαροι-Κόροιβος. Πολύ ανταγωνιστική φετινή Α2!