(Πηγή: serressport.gr)
Περίεργα πράγματα φαίνεται ότι συμβαίνουν στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε ότι αφόρα το ευαίσθητο κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις κατηγορίες που διοργανώνονται από την ΕΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΟΚ αποφάσισε να «τρέξει» και φέτος την συμφωνία που είχε από πέρυσι με την ΕΡΤ(!) που δεν υφίσταται πλέον αλλά λειτούργει προσωρινά ως Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).

Πολλά τα ερωτηματικά στους συλλόγους τις Α2 κατηγορίας αντρών, και ειδικότερα σε αυτούς που δεν είναι εντος Αθηνών, διότι πέρυσι η ΕΡΤ έδειξε παιχνίδια μόνο του δευτέρου γύρου και αυτά εντος συνόρων Ν. Αττικής. Και άντε πέρυσι, έγινε τελευταία στιγμή η συμφωνία και δεν προλάβαιναν να δείξουν και από αλλά μέρη της Ελλάδας, αγώνες, φέτος που η ΔΤ θα έχει διάρκεια μόλις 2 μήνες (;) πως θα ισχύσει αυτή η συμφωνία; Κι αν είναι στην ίδια βάση με πέρυσι, δεν υπάρχει αδικία στις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας και κατ’ επέκταση της Ελλάδας;

Σίγουρα υπάρχει αδικία, αλλά τα συμφέροντα πολλά και η αδιαφορία μεγάλη. Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, τα σωματεία, με το ’’έτσι θέλω’’ της πολιτείας αναγκάζονται να επιβιώσουν χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις αλλά και από την άλλη πλευρά, μπαίνουν τρικλοποδιές στην ιδιωτική πρωτοβουλία! Και σα να μην φτάνουν τα τηλεοπτικά, έρχονται και τα διαδικτυακά δικαιώματα, να παραμένουν κλειδωμένα στην παρούσα φάση από την ΕΟΚ, δένοντας χειροπόδαρα, το μεγαλύτερο χορηγικό έσοδο του σύγχρονου αθλητισμού, την κατ΄ οίκον τηλεθέαση!