Καιρό είχαμε να τα πούμε και έχει μαζευτεί πολύ υλικό από τη Β' Εθνική, που έχει φτάσει αισίως στην 9η αγωνιστική. Το timing πάντως είναι ιδανικό για να ρίξουμε μία ματιά στο τι “παίχτηκε” σε Νότο και Βορρά το τελευταίο διάστημα, μιας και η 9η αγωνιστική ήταν η πιο “επεισοδιακή” μέχρι τώρα. H επόμενη, δε, αναμένεται να είναι η πλέον ενδιαφέρουσα.

Στη σκιά των τεσσάρων δευτερολέπτωνΕνα (ανθρώπινο) λάθος του χρονομέτρη σκίασε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο. Στο Περιστέρι η τοπική ομάδα νίκησε τον Αετό 73-70 αλλά οι φιλοξενούμενοι υπέβαλλαν ένσταση ζητώντας την επανάληψη του αγώνα επειδή 32'' πριν από το τέλος και με το σκορ 70-68, το “24άρι” κόλλησε για λίγο, προσθέτοντας έξτρα 4'' στην επίθεση του Περιστερίου. Στην εκπνοή ο Βούλγαρης ευστόχησε σε τρίποντο και τελείωσε το ματς, ωστόσο το λάθος της γραμματείας έδωσε στον Αετό την ευκαιρία να διεκδικήσει στα χαρτιά ένα ματς που έχασε στο γήπεδο. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιος είναι το "θύμα" της υπόθεσης. Διότι ο Αετός δεν είναι, ότι κι αν υποστηρίζει...

Τούρμπο (ο Εθνικός)Η ομάδα του Πειραιά είχε εξ' αρχής τον τίτλο του φαβορί στο Νότιο όμιλο και με το 1/3 της σεζόν να έχει “φύγει”, το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο. Την περασμένη Κυριακή ο Εθνικός έκανε ρεκόρ διαφοράς στο πρωτάθλημα νικώντας με 98-60 τον Ιωνικό Ν.Φ., έφτασε τις 8 νίκες σε 9 αγώνες και είναι μόνος πρώτος στο νότιο όμιλο. Τα δύσκολα βέβαια έπονται. Την ερχόμενη Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με τον Αετό, όπου η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου θα παίξει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στο γήπεδο του, αλλά με... ατμόσφαιρα εκτός έδρας αγώνα.

Το ξέσπασμαΑπαντες στο χώρο των μικρών κατηγοριών γνωρίζουν ότι λίγοι προπονητές μπορούν να έχουν ξεσπάσματα χειρότερα από αυτά του Τόλη Καρνέση. Αν ο Καρνέσης νιώσει αδικημένος, καλύτερα να μην είσαι κοντά του. Ενα από αυτά τα περιστατικά συνέβη στο κλειστό ΔΑΪΣ το βράδυ της Κυριακής, όταν ο προπονητής της Νήαρ Ηστ εξερράγη με την απόφαση του Κάρδαρη να υποδείξει φάουλ υπέρ του Καλαϊτζή 1,5 λεπτό πριν από τη λήξη. Ολος ο πάγκος της Νήαρ χρειάστηκε για να τον συγκρατήσει. Ο Κάρδαρης, δε, έμαθε γαλλικά μέσα σε ένα βράδυ...

Ολα χάθηκανΝωρίς νωρίς θα έχουμε φέτος τις δύο από τις τέσσερις ομάδες που θα πέσουν στη Γ' Εθνική. Κι αν ο Ιωνικός Ν.Φ. έχει μία ντουζίνα αγώνων εντός έδρας στον 2ο γύρο (συνεπώς και περισσότερες πιθανότητες για κάποια νίκη), στην Καλλιθέα δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Χωρίς τον Κορίζη και τον Κορωνίδη ο Πόλις δεν έχει δημιουργία και δεν έχει ψηλό. Επιπλέον, όσο επιμένει ο boss να παίζει (και μάλιστα πολύ), μόνο κακό προκαλεί στην ομάδα. Και ο κόουτς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

Coach MoullakisΗ αποχώρηση του Στράτου Καγιάογλου από τον πάγκο της Ελευθερούπολης θεωρείτο εδώ και καιρό θέμα χρόνου. Είτε τώρα, είτε σε ένα μήνα, είτε το καλοκαίρι, η ομάδα θα περνούσε στα χέρια του Βασίλη Μουλλάκη, ο οποίος είναι και επίσημα πλέον... κόουτς Μουλλάκης! Ελπίζω μόνο να ηρεμήσει τώρα που θα κάτσει στον πάγκο γιατί απ' ότι ακούω, του έχει βγει το όνομα φέτος με τη συμπεριφορά που έχει προς τους διαιτητές. Οπως το πάει θα μετράει τις τεχνικές ποινές σαν τρίποντα.