Η ΑΕΚ είναι πρωτοπόρος και αήττητη στην Α2 μετά από οκτώ αγωνιστικές. Ένας από τους πρωταγωνιστές της πορείας της στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Μιχάλης Πολυτάρχου, που μιλά για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και το στόχο της ανόδου.

-Η ΑΕΚ έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς. Φαντάζομαι πως υπάρχει ικανοποίηση…«Η αλήθεια είναι πως έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά γνωρίζουμε όλοι καλά πως δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο για το πρωτάθλημα και δεν έχουμε διανύσει ακόμη ούτε το ένα τρίτο του. Αν συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας πιστεύω πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας, που είναι η άνοδος».

-Έχεις εμπειρία από την Α2. Όλοι λένε πως είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία με πολλές ιδιαιτερότητες.«Πράγματι, έτσι είναι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο, τα γήπεδα έχουν αρκετό κόσμο και σε κανένα ματς δεν μπορείς να πας με τη σιγουριά πως θα νικήσεις. Συν τοις άλλοις, εμείς ανήκουμε σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ, που όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να την κερδίσουν. Η πίεση είναι σε μας γιατί φοράμε μία βαριά φανέλα πρέπει πάντα να κερδίζουμε».

-Το επόμενο ματς είναι με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα σάς απέκλεισε στο Κύπελλο συνιστά ένα έξτρα κίνητρο για σας; «Μας πλήγωσε εκείνος ο αποκλεισμός. Ήταν ακόμη τότε αρχή της χρονιάς, δεν ήμασταν έτοιμοι, αλλά θέλαμε να συνεχίσουμε στο θεσμό. Το ότι χάσαμε τότε δίνει ένα έξτρα κίνητρο εν όψει του προσεχούς αγώνα. Όμως ούτως ή άλλως εμείς πάμε σε όλα τα ματς με στόχο τη νίκη».

-Ο κόσμος της ΑΕΚ παρότι η ομάδα δεν αγωνίζεται στην Α1 είναι στο πλευρό σας. Πόσο σημαντική είναι για σας η συμπαράστασή του; «Η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Είναι δίπλα μας όχι μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και στα εκτός. Μας δίνουν πολλή δύναμη, πιστεύουν σε αυτή την ομάδα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

-Ενδεχόμενη άνοδος της ΑΕΚ στην Α1 θα αποτελεί για σένα δικαίωση, δεδομένου ότι συμμετείχες από πέρσι και τη Β’ Εθνική στην προσπάθεια επιστροφής της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, όπου έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν; «Ήταν ένα στοίχημα για μένα και σίγουρα εφόσον καταφέρουμε φέτος να ανέβουμε στην Α1 θα αποτελεί για μένα μία δικαίωση για την επιλογή μου. Η διοίκηση και το τεχνικό τιμ πίστεψαν σε μένα από την αρχή και εγώ με τη σειρά μου κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ να πετύχει το στόχο της. Είναι τιμή μου που φορώ τη φανέλα της και χαρά μου να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια να επιστρέψει στην κατηγορία που ανήκει».

Πηγή: Basket.gr