Η εικόνα στο κλειστό της Ζοφριάς το Σάββατο ήταν εξαιρετική. Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ κινδυνεύει σοβαρά με ποινή αποκλεισμού της έδρας της για 2 αγωνιστικές! Γιατί; Διότι η βλακεία είναι ανίκητη...


Οι οπαδοί της ΑΕΚ διακρίνονται ιδιαιτέρως για την ικανότητά τους να χύνουν την καρδάρα με το γάλα που έχουν οι ίδιοι μαζέψει. Το απέδειξαν και το Σάββατο στο ντέρμπι κορυφής με την Καβάλα. Γέμισαν το κλειστό της Ζοφριάς, δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα με το συνεχές τραγούδι τους, βοήθησαν την ομάδα, αλλά παρ' όλα αυτά η έδρα κινδυνεύει σοβαρά με τιμωρία!

Και τούτο διότι κάποιοι ελάχιστοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον... κακό εαυτό τους και τον έβγαλαν φόρα παρτίδα εκθέτοντας την ομάδα που (υποτίθεται) αγαπούν. Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Παναγιώτου, σημείωσε στο φύλλο αγώνα δύο προσωρινές διακοπές.

Τη μία φορά ο αγώνας διακόπηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, επειδή ένας οπαδός στεκόταν όρθιος πίσω από την πλάγια γραμμή του γηπέδου φορώντας κίτρινη φανέλα με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους διαιτητές, επειδή και οι παίκτες της ΑΕΚ φορούσαν κίτρινες φανέλες! Ζήτησαν να απομακρυνθεί, αλλά αυτός δεν κουνιόταν από τη θέση του! Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να πειστεί τελικά να ανέβει στην εξέδρα. Μην ψάχνετε για λογική εξήγηση. Δεν υπάρχει. Έτσι ήθελε και δεν έφευγε. Σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα, ωστόσο, ως "εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο"!

Η δεύτερη διακοπή σημειώθηκε 10'' πριν από τη λήξη κι ενώ η ΑΕΚ είχε κερδίσει βολές και την ευκαιρία να "κλειδώσει" τη νίκη. Οι οπαδοί που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο της Καβάλας θύμωσαν επειδή ο Γιάννης Τζήμας διαμαρτυρήθηκε και άρχισαν να τον βρίζουν, να τον φτύνουν, ενώ πέταξαν και κανά δυο μπουκάλια. Τα πνεύματα δεν άργησαν να ηρεμήσουν, αλλά οι διαιτητές σημείωσαν και αυτή τη διακοπή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι με βάση τον πειθαρχικό κανονισμό της ΕΟΚ η έδρα της ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού για μία αγωνιστική. Κι επειδή είναι υπότροπη, η ποινή, εφόσον επιβληθεί, θα διπλασιαστεί. Δύο αγωνιστικές δηλαδή! Κι είναι κρίμα να πέσει τέτοια καμπάνα σε ένα παιχνίδι, όπου δεν συνέβη το παραμικρό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα! Δεν φταίνε όμως ούτε οι διαιτητές ούτε η Καβάλα ούτε η ΑΕΚ. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί που φταίνε όχι απλώς δεν το καταλαβαίνουν, αλλά νομίζουν ότι κάνουν και καλό στην ομάδα τους...


Το διαβάσαμε στο: Basketnews.gr