Πολύ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Α2 πανηγύρισε ο Φιλαθλητικός, ο οποίος επικράτησε του Αρκαδικού 84-78. Πολυτιμότερος του αγώνα, ήταν αναμφισβήτητα ο Δημήτρης Τσαρουχάς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους (2/3 1π. – 3/3 2π. – 8/11 3π.) και 7 ριμπάουντ.


Ο 27χρονος γκαρντ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, τη συγκλονιστική του εμφάνιση, τους στόχους τόσο του ιδίου, όσο και του Φιλαθλητικού, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι που ακολουθεί, με αντίπαλο τους Ικάρους Σερρών.

Δημήτρη, μπορείς να χαρακτηρίσεις την εμφάνισή σου κόντρα στον Αρκαδικό, ως την καλύτερη στην καριέρα σου;
«Δεν ήταν η καλύτερή μου εμφάνιση αλλά ήταν μία από τις καλύτερες. Σίγουρα ήταν η καλύτερη εφετινή μου εμφάνιση. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι νικήσαμε».

Που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι με τον Αρκαδικό;
«Θεωρώ ότι κρίθηκε στη θέληση που δείξαμε. Από το πρώτο δευτερόλεπτο, δείξαμε ότι θέλουμε περισσότερο τη νίκη και καταφέραμε να την πάρουμε».

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Πιστεύεις ότι θα παλεύετε μέχρι το τέλος για την παραμονή;
«Είναι κομβικό το επόμενο παιχνίδι στις Σέρρες. Είναι σαν τελικός και αν καταφέρουμε να πάρουμε το διπλό, θα είναι μία ανάσα και θα βάλουμε τους Ικάρους από κάτω μας στη βαθμολογία. Έχει μικρύνει πολύ η ψαλίδα στο πρωτάθλημα και βλέπετε, ότι μπορεί να αλλάξουν εύκολα τα πράγματα στη βαθμολογία. Εκεί που είσαι 5ος μετά από 3 αγώνες, μπορεί να κινδυνεύεις. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη στις Σέρρες και για ψυχολογικούς λόγους».

Το όνειρό σου πλέον, είναι να επιστρέψεις στην Α1;
«Θέλω να επιστρέψω στην Α1 και να καθιερωθώ σε μία ομάδα. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να έχουμε την υγεία μας».