Μένοντας πιστή στο πλάνο που χάραξε πέρσι η ΑΕΚ βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Α1. Στις πλάτες του Βαγγέλη Ζιάγκου μπήκε το μεγάλο φορτίο για να επαναφέρει τον "δικέφαλο" στην πρώτη κατηγορία της χώρας.
Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, τα σημεία που κρίθηκε το ντέρμπι με την Καβάλα αλλά και για τις δυσκολίες που υπήρξαν φέτος στον δρόμο του.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Ζιάγκος
Για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ: «Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι, αφού βαθμολογικά είμαστε στην 1η θέση και αγωνιστικά βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο, περνώντας νικηφόρα από σχεδόν όλες τις δύσκολες επαρχιακές έδρες. Το σίγουρο, όμως είναι ότι ο δρόμος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι ακόμα μακρύς κι οφείλουμε να μην σταθούμε στη διαδρομή που έχουμε μέχρι τώρα. Επιβάλλεται να παραμείνουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι σηκώνοντας το βλέμμα μας μόνο μέχρι το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου κάθε φορά».
Για τη νίκη επί της Καβάλας (64-63) στο ντέρμπι: «Ξέροντας ότι αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που έχει βρει καλό ρυθμό, πατήματα και διαθέτει ρόστερ έμπειρο και παραγωγικό επιθετικά προσεγγίσαμε τον σχεδιασμό μας αμιγώς αμυντικά. Ξέραμε ότι οι πιθανότητες νίκης θα αυξάνονταν σε ένα κλειστό παιχνίδι που θα πηγαίνει κοντά στο 65 πόντους και εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε. Ήταν σημαντικό ότι κρατήσαμε δύο από τους πιο επιθετικογενες παίκτες της Καβάλας χαμηλά, καθώς Καραποστόλου και Τότσιο σκόραραν 5 και 7 πόντους αντίστοιχα. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας διαδραμάτισε και ο παράγοντας κόσμος, ο οποίος έδωσε ενέργεια στα πόδια των παιδιών».
Για τον κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια: «Ομολογουμένως κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του όλου εγχειρήματος και της επιλογής της επανεκκίνησης της ομάδας ο κόσμος αντιμετώπισε με επιφυλακτικότητα την συμμετοχή στη Β' εθνική. Κλονίστηκε η σχέση του με το τμήμα, καθώς έχει συνηθίσει να καμαρώνει την ομάδα σε παιχνίδια Α1 και σαλόνια ευρωπαϊκού επιπέδου. Η αντίδραση του κόσμου ήταν δικαιολογημένη και λίγο ως πολύ αναμενόμενη.
Οι πειστικές εμφανίσεις και η εικόνα που βγήκε προς τα έξω ότι ο αρχικός σχεδιασμός βρίσκεται σε καλό δρόμο βοήθησε ώστε να αναθερμανθεί η σχέση μας με τον κόσμο. Οι φίλαθλοι είδαν ότι πράγματι η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει δυνατή, αξιοπρεπής και καθαρή εκεί που ανήκει. Το ενδιαφέρον του κόσμου φέτος είναι σταθερά αυξανόμενο και κάθε εβδομάδα είτε παίζουμε εντός είτε εκτός μας μεταδίδει το πάθος του και τη θέλησή του για την επιστροφή της ομάδας».
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια να επιστρέψει στην Α1 η ΑΕΚ: «Ένα από τα βασικά ζητήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν το γηπεδικό, αφού παίξαμε όλα τα εντός έδρας του πρώτου γύρου στο ουδέτερο γήπεδο της Καισαριανής. Το δεύτερο ζητούμενο ήταν να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν οι αθλητές στο μεγάλο ψυχολογικό φορτίο του "πρέπει" σε κάθε αγώνα. Προσπαθούμε να μετατρέψουμε την αναμενόμενη πίεση του αποτελέσματος σε κίνητρο για τα παιδιά κάθε εβδομάδα, αναδεικνύοντας την αποστολή και το καθήκον που έχουμε όλοι αναλάβει».