Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδίκαση της υπόθεσης του Ηρακλή από το ΑΣΕΑΔ, που αφορούσε στη μείωση της ποινής που είχε επιβληθεί στο τμήμα σε πρώτο βαθμό, με τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.


Σε αυτή τη «μάχη» ο Ηρακλής είχε στο πλευρό του την ΑΕΚ, η οποία δια μέσω του γενικού αρχηγού της Γιώργου Χήνα κατέθεσε υπέρ των κυανόλευκων.

Για αυτό ακριβώς το λόγο ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής μέσω ανακοίνωσης θέλησε να ευχαριστήσει την ΚΑΕ ΑΕΚ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Γ.Σ. Ηρακλής αισθάνεται βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την ΚΑΕ ΑΕΚ γιατί με παρρησία και δια του γενικού αρχηγού της Γιώργου Χήνα εξέθεσε ενώπιον του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου (ΑΣΕΑΔ) την πραγματικότητα που επικράτησε στον μεταξύ των δυο ομάδων αγώνα μπάσκετ. Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα έδωσε την δυνατότητα να γραφούν επαινετικά κείμενα για την φιλοξενία και τις συνθήκες του αγώνα από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τόσο επαινετικά μάλιστα, ώστε ο Νομικός Σύμβουλος του Γ.Σ. Ηρακλής, Αλέξανδρος Ντάσκας τόνισε στο δικαστήριο την αντίφαση να τιμωρείται σκληρότατα ο Ηρακλής για "δυσφήμιση του αθλήματος" για έναν αγώνα που αποτέλεσε διαφήμιση όρων διεξαγωγής και φιλοξενίας εντός και εκτός γηπέδου και με τρόπο διαφημιστικό του αθλήματος καταγράφηκε από τα ΜΜΕ.Την άψογη φιλοξενία παικτών, παραγόντων και φιλάθλων της ΑΕΚ και την απρόσκοπτη από κάθε πλευρά διεξαγωγή του αγώνα τόνισε καταθέτοντας ως μάρτυρας στο ΑΣΕΑΔ και ο Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ κ. Χήνας ,ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη έκπληξη την βαρύτατη ποινή των δυο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Ηρακλή.


Από την υπεράσπιση του Ηρακλή τονίστηκε η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί ο Ηρακλής ξανά στο επίπεδο που του αρμόζει ενώ κατά την διαδικασία ενώπιον του ΑΣΕΑΔ αναδείχθηκε η αταλάντευτη θέση του Ηρακλή να διεξάγονται αγώνες με παρουσία όσων φιλάθλων επιθυμούν και από την φιλοξενούμενη ομάδα , παράλληλα δε, να απομονωθεί καθένας που θα ήθελε εκούσια η ακούσια να βλάψει την ομάδα και να εμποδίσει την ανασυγκρότησή της».