Αυτή μάαααλιστα. Ηταν αγωνιστική. Με τα σέα της, τα μέα της και όλα της τα μαγικά που κάνουν την κατηγορία την λατρεμένη των μερακλήδων του μπάσκετ.

Μαθαίνεις ότι έχασε το Ψυχικό στο Ηράκλειο. Δεν πέφτεις και από τα σύννεφα, καλός ο ΟΦΗ, σκληρή η έδρα, λες την έκανε τη στραβή το Ψυχικό. Μαθαίνεις όμως και ότι αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ο Ρεμεντέλας και αρχίζεις να ψυλλιάζεσαι.

Ναι, ναι, ο Γιώργος ο Ρεμεντέλας, ίσως και ο πιο πράος που κυκλοφορεί σε πάγκους, σε βαθμό δηλαδή να μην ακούν τη φωνή του οι ίδιοι του οι παίκτες. Ψάχνεις κι άλλο και μαθαίνεις ότι τη δεύτερη τεχνική την έφαγε επειδή είπε "είσαστε απαράδεκτοι". Α τον...βρωμόστομο. Καλά δε ντράπηκε; Και τότε θυμάσαι, ότι στο ματς σφύριζαν Μπήτης και Λαζαρίδης. Και κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια...

Ναι ναι, ο Καβαλιώτης Μπήτης. Από τη γνωστή Καβάλα, αυτή την πόλη που έχει και ομάδα που κυνήγαγε το Ψυχικό και την ΑΕΚ για να πάρει μια θέση ανόδου. Και ο Λαζαρίδης, αυτός που εμπνέει γενικά τις ομάδες της βόρειας Ελλάδας να βγάζουν τον... καλύτερο εαυτό τους.

Πώς είπατε; Ο ΟΦΗ είναι από την Κρήτη; Ναι αλλά έμαθα και το επιμύθιο του αγώνα. Την ατάκα ανθρώπου που ήταν στο γήπεδο και αφού είδε την ομάδα του να παίρνει μα μεγάλη νίκη, είπε ανακουφισμένος, "να 'ναι καλά η Καβάλα". Τι εννοούσε άραγε;

Η Καβάλα βέβαια, μια χαρά είναι. Ψιλορέφαρε τη γκέλα του Ιβανώφειου με 30+ επί του Φίλιππου και είναι πάλι σε απόσταση βολής από την άνοδο. Βέβαια έχει να πάει στην ΑΕΚ το Σάββατο που έρχεται κι εκεί το στοίχημα είναι μεγάλο. Γενικώς. Αλλά έχουμε καιρό γι' αυτό. Για τον Φίλιππο που λέγαμε δεν ξέρω αν έχουμε καιρό. Διάβαζα μεσοβδόμαδα κάτι στηρίξεις στον Γκίμα, με τη φράση "μαζί του θα ανέβουμε στην Α1, του χρόνου αν όχι φέτος". Μάλιστα.

Σαφώς και ο Δημήτρης είναι η ζωντανή ιστορία του Φίλιππου όπως έλεγε ο παραπάνω. Αυτό το "αν όχι φέτος" το εννοούν όμως; Γιατί αν το εννοούν, να τους κάνω εγώ την εξυπηρέτηση να τους πω ότι πέφτουν σε λίγο αν δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Και είναι πολύ πιο επικίνδυνο να κινδυνεύεις και να νομίζεις ότι πας για άνοδο, από το να είσαι συνειδητοποιημένος και με το μαχαίρι στα δόντια.

Σαν τον Λαγκαδά και τις Σέρρες ας πούμε. Καλά, για τον Ερμή δεν έχετε παράπονο. Εγώ σας τα έλεγα από καιρό ότι θα αρχίσει το σερί που θα λέμε πότε ήρθε η Μπάρτσα στην Α2. Και το ξεπουπούλιασμα του Φιλαθλητικού ήταν μόνο η αρχή. Οι Ικαροι, όμως τι ματσάρα νίκησαν. Αυτό το 41-39 επί του Λαυρίου προκάλεσε ξεπούλημα στα κολύρια στην πόλη. Με τελευταίο δεκάλεπτο 15-5(!) νίκησε ο Οικονόμου. Ενα πράγμα μόνο με παραξένεψε μετά τη λήξη. Ο φιλαράκος μου ο βόρειος που με πήρε μόλις έμαθε όλα τα αποτελέσματα και μου είπε, "τον γλεντάει ο Στέλιος τον Νικολάκη". Μου το έκλεισε, και έμεινα με την απορία.

Και επειδή εγώ όλα σας τα λέω από νωρίς, βάλτε το Λαύριο παρέα με την Αγία και ψάξτε τον τρίτο για το φούντο. Αν δείτε το πρόγραμμα, θα συμφωνήσετε.

Είχα όρεξη σήμερα. Κι εσείς πρέπει να έχετε. Για να διαβάζετε αυτά που γράφω, σας αρέσει η Α2. Και όποιου του αρέσει, σήμερα έχει λεφτά στην άκρη.

Διότι όλοι εμείς οι γνώστες, είχαμε διαγνώσει την αγωνιστική άνοδο της Αγίας Παρασκευής. Είχαμε μαντέψει ότι η Μεγάλη η Χάρη της Αγία, ήταν ζήτημα χρόνου να μπει στον δρόμο των επιτυχιών. Εντάξει, έστω της επιτυχίας. Είχαμε διαισθανθεί ότι μετά το αίμα που έτρεξε ποτάμι στου Ζωγράφου, θα την... γιάτρευαν την Αγία.

Είχαμε φαγούρα στο χέρι μας γι' αυτό το 2.45 του άσου της με τον Ηρακλή. Και είχαμε και ζοχάδες που το... διαισθάνθηκαν πολλοί μέσα στη βδομάδα και οι ψίθυροι κράτησαν τους μπουκ στις τιμές που έδωσαν. Αλλά ας είναι. Δε γίνεται να τα ακούν και όλα οι μπουκ όσο πάμε προς την τελική ευθεία. Τι έχουν; Τον κοριό της ΕΥΠ;

Το διαβάσαμε στο: Basketnews.gr