Αποσκίτης: «Πώς να χάσει την άνοδο αυτή η ΑΕΚ;»

Για την ΑΕΚ, που αντιμετώπισε πρόσφατα μίλησε ο Δημήτρης Αποσκίτης. Ο τεχνικός της Αγίας Παρασκευής παραχώρησε συνέντευξη στην «ΩΡΑ των σπορ» και μεταξύ άλλων πήρε θέση και για το αγώνα της «Βασίλισσας» με Κόροιβο, που πάντως αργεί.

Η «Αγία» αντιμετώπισε την ομάδα της Αμαλιάδας πριν από μερικές αγωνιστικές.

Για το αν έχει «κλειδώσει» η άνοδος της ΑΕΚ στην Α1: «Δεν ξέρω αν έχει κλειδώσει, αλλά πώς να χάσει την άνοδο αυτή η ΑΕΚ; Πρόκειται για μια πλήρη ομάδα. Γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Βρίσκεται ήδη δύο βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού έκανε την φυσιολογική κάμψη της, αλλά κερδίζει, δείχνει χαρακτήρα, αυτό λέει πολλά».

Για το «ντέρμπι» με Κόροιβο στη Ζωφριά, που έρχεται: «Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Κόροιβο, επιπλέον ο Κόροιβος θα έχει το άγχος στην μεταξύ τους αναμέτρηση. Βεβαίως, θα πρέπει να δούμε και το αποτέλεσμα του «τελικού» Κοροίβου-Ψυχικού, από το οποίο κρίνονται πολλά. Όποιος χάσει, μένει πίσω. Είναι ο θάνατός σου, η ζωή μου. Η ΑΕΚ έχει βαθύ ρόστερ και ισορροπία σε περιφέρεια και κοντά στα καλάθια, δύσκολα αντιμετωπίζεται προπονητικά. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο της ΑΕΚ, που την κάνει να ξεχωρίζει. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με το βάθος της ΑΕΚ, παρότι θεωρώ εξαιρετική ομάδα και την Καβάλα».

Για το αν υπάρχουν παίκτες της ΑΕΚ, που κάνουν την διαφορά: «Σας είπα και νωρίτερα. Δύναμη της ΑΕΚ είναι το βάθος στον πάγκο. Η ΑΕΚ είναι ομάδα. Έχει έναν βασικό κορμό, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να κάνει την διαφορά».

Για τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου: «Νομίζω, ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί για ένα διάστημα, αλλά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου έγινε η ζημιά. Κάπου χάσαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ. Για να περιορίσει την δράση των παικτών της ΑΕΚ με τόσο μεγάλο ρόστερ που έχει, ένας προπονητής, πρέπει να πάρει ρίσκο. Κάπου το πήραμε, αλλά είπαμε. Η ΑΕΚ μπορεί σε ένα λεπτό να σε «σκοτώσει». Να πάρει διαφορά στο σκορ. Αν πάρει διαφορά, είναι δύσκολο μετά, μια ομάδα, όπως η Αγία Παρασκευή, να την πλησιάσει».
Για την ΑΕΚ, που αντιμετώπισε πρόσφατα μίλησε ο Δημήτρης Αποσκίτης.

Για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος: «Σε ό,τι μας αφορά, προσπαθούμε να δουλέψουμε με ένα πιο ανοικτό ρόστερ. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα, διότι θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες με ταλέντο. Δίνουμε την μάχη μας αγώνα με αγώνα. Το κακό είναι, ότι η Αγία Παρασκευή δεν μπορεί να καλύψει διαφορές εξαιτίας των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου. Όμως, προσπαθούμε να περάσουμε τη νοοτροπία, ότι πρέπει να παλεύουμε, και θα επιδιώξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, ανεξάρτητα από το αν έχουμε ή δεν έχουμε μαθηματικές ελπίδες παραμονής».

Πηγή: AEKARENA.gr

Σχόλια