Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την άνοδό της στην Basket League ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να κάνει το Σάββατο (26/4, 16:00, ΔΤ) η ΑΕΚ που υποδέχεται τον Ηρακλή για την 24η αγωνιστική της Α2.
Η Ένωση να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό της αν νικήσει η ίδια και ηττηθεί ένας εκ των Κόροιβου (παίζει στο Παγκράτι) και Καβάλας (εντός με το Λάυριο). Ειδάλλως θα περιμένει μέχρι την προτελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσει την επάνοδό της.

Αυτό υποστηρίζει και ο Βαγγέλης Καράμπουλας, που σχολιάζει πως: «To παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι για εμάς πραγματικά ένας τελικός. Με νίκη σε αυτό το παιχνίδι πλησιάζουμε και με τα δύο... πόδια στην Α1. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Ηρακλής έχει δείξει ότι είναι μια σοβαρή ομάδα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος απέναντι σε καλές ομάδες. Μπορεί τώρα να μην έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό στόχο, αλλά ίσως αυτό τον κάνει πιο πολύ επικίνδυνο. Το παιχνίδι είναι και τηλεοπτικό και σίγουρα δε θα θέλει να εμφανιστεί αδιάφορος, θα θέλουν κι αυτοί να παίξουν για την ομάδα τους και για τη φανέλα τους γιατί και ο Ηρακλής δεν είναι μικρή ομάδα.

Eμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να μπούμε σοβαροί στο ματς όπως σε κάθε παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να μας κερδίσει μέσα στην έδρα μας. Με τον κόσμο στο πλευρό μας όπως σε κάθε εντός και εκτός έδρας παιχνίδι φέτος όλοι μαζί στο τέλος του αγώνα να πανηγυρίσουμε τη νίκη της ομάδας μας».