Από το 2007 όταν και αγωνιζόταν στην Α1 ΕΣΚΑΗ ο Κόροιβος λοξοκοίταζε πιο ψηλά. Με επιμονή και πολύ υπομονή η ομάδα της Αμαλιάδας έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά εξασφάλισε την άνοδο της στην Α1. Ο τεχνικός της ομάδας, Βασίλης Νιπεργιάλης, ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το όνειρο που έγινε αλήθεια αλλά και για τους Ηλείους που όταν ενωθούν μπορούν να μεγαλουργούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσεΟ Κόροιβος είναι πλέον στην Α1. Τι έφερε αυτό τον άθλο;"Αυτή η επιτυχία, αυτός ο άθλος όπως τον χαρακτηρίζετε είναι μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 όταν η ομάδα μας αγωνιζόταν στην τοπική κατηγορία της Α1 ΕΣΚΑΗ. Είναι μια προσπάθεια ανθρώπων και θεσμικών παραγόντων η οποία είχε βασικό συστατικό όχι τα χρήματα αλλά την αγάπη και το μεράκι για την ομάδα. Όλοι μαζί στα δύσκολα, όλοι μαζί στις επιτυχίες, διακριτοί ρόλοι και απέραντη εμπιστοσύνη του ενός για τον άλλο. Με αυτόν τον τρόπο βαδίσαμε αγαπημένοι, μονιασμένοι και φτάσαμε στην εκπλήρωση ενός ονείρου. Η φετινή χρόνια ήταν μαγική. Οι επιλογές του καλοκαιριού ήταν απόλυτα εύστοχες με αθλητές που είναι άριστοι επαγγελματίες και νικητές μέσα στο γήπεδο.
Καταλυτικό ρόλο στην άνοδο έπαιξε το απίστευτο κλίμα που είχαμε σαν ομάδα εντός κ εκτός γηπέδου. Από τη στιγμή που πετύχαμε τα παραπάνω ήταν λογικό αυτό να μεταφραστεί στο γήπεδο. Είναι μία πανάξια άνοδος με μόλις τρεις ήττες για εμένα κι όχι τέσσερις, καθώς όλη η Ελλάδα γνωρίζει τι έγινε στου Ζωγράφου, άλλωστε οι τρεις νίκες μας επί της πρωταθλήτριας ΑΕΚ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της επιτυχίας μας".

Τι σημαίνει για το νομό Ηλείας αυτή η επιτυχία και ποιες ήταν οι δυσκολίες για να επιτευχθεί;"Ο Κόροιβος είναι ομάδα όλων των Ηλείων, αυτό δεν είναι μια απλή φράση αλλά κάτι το οποίο νοιώθουμε όλοι μας καθημερινά. Η αποθέωση που γνώρισαν οι αθλητές μας κατά την επίσκεψη τους στα σχολεία του νομού ήταν απίστευτη. Στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, στο Βουναργο, στο Σιμόπουλο παντού η ίδια αποθέωση. Οι χορηγοί μας, οι φίλαθλοί μας είναι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ηλείας.
Αυτός ο ευλογημένος νομός όταν είναι αγαπημένος και μονοιασμένος, όταν ψάχνει να βρει αυτά που τον ενώνουν κι όχι αυτά που τον χωρίζουν μπορεί να μεγαλουργήσει. Ο Κόροιβος είναι το τρανό παράδειγμα. Δυσκολίες σίγουρα υπήρχαν, όλα τα προβλήματα όμως έμεναν μέσα στα στεγανά της οικογένειας και τα αντιμετωπίσαμε εκεί. Κανένας δεν ήξερε αν είχαμε τραυματισμούς, αν κάτι δεν πήγε καλά στην προπόνηση της εβδομάδας, όλα λύνονταν μέσα στην οικογένεια χωρίς να μεγαλοποιούμε και χωρίς να δημοσιοποιούμε τίποτα".

Πόσο στήριξε ο κόσμος αυτή την προσπάθεια;"Τεράστιο κεφάλαιο για την ομάδα ήταν ο κόσμος της. Εδώ διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Επιλέξαμε και τελικά δικαιωθήκαμε να απευθυνθούμε όχι σε οργανωμένους, όχι σε ταραξίες, αλλά στην οικογένεια. Γεμίσαμε το γήπεδο με μικρά παιδιά, καθιερώσαμε την μαθητική κερκίδα, μετατρέψαμε το μπάσκετ σε γιορτή. Όλες οι ομάδες που ήρθαν στην Αμαλιάδα έδωσαν συγχαρητήρια για την φιλοξενία με κορυφαία βέβαια στιγμή αυτή των αθλητών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων της Καβάλας στο παιχνίδι ανόδου. Το Ψυχικό επίσης σε ένα πολύ κομβικό παιχνίδι μιλάει ακόμα και σήμερα με τα καλύτερα λόγια. Τέτοια πληρότητα γηπέδου με 2.000 - 2.500 κόσμο δεν νομίζω να έχει ξαναγνωρίσει η Α2. Μαζί με αυτόν τον υπέροχο κόσμο πετύχαμε 25 νίκες στα 26 παιχνίδια αυτά τα 2 χρόνια στην Α2".

Ποια είναι η επόμενη μέρα του Κοροίβου;"Αμέσως μετά το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή είπα ότι εύχομαι η ομάδα μου να διαχειριστεί με σοφία αυτή την άνοδο. Η δυναμική που αναπτύσσεται στον νομό γι' αυτήν την ομάδα είναι μεγάλη. Καθαρό μυαλό, σωστό πλάνο χωρίς καθυστερήσεις κι εφησυχασμό, εγρήγορση με φρέσκες και ρεαλιστικές ιδέες κι αποφάσεις πιστεύω ότι είναι ο σωστός δρόμος.
Πριν κλείσουμε την συνέντευξη θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους προπονητές καλή ξεκούραση και καλή δύναμη για τη νέα σεζόν που έρχεται. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε να μιλήσω στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ".