Μία θέση διακυβεύεται στην τελευταία αγωνιστική της Α2 και είναι εκείνη που θα δείξει ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Β’ εθνική και θα ακολουθήσει τους Ίκαρους Σερρών και την Αγία Παρασκευή στην τρίτη κατηγορία.

Το BasketA2 σας παρουσιάζει όλα τα πιθανά σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής!

10. Φιλαθλητικός (35β.): Αν η ομάδα του Ζωγράφου νικήσει στην Καβάλα, μένει στην κατηγορία. Μένει επίσης αν χάσει και παράλληλα χάσει και ο Ερμής. Τέλος σώζεται και στην περίπτωση που ηττηθεί, νικήσει ο Ερμής αλλά χάσει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

11. ΟΦΗ (35β.): Ένα και  μόνο σενάριο ρίχνει τον ΟΦΗ στη Β’ Εθνική και προϋποθέτει δική του ήττα στο ΒΑΚ από τον Φίλιππο. Για να πέσει πρέπει, να χάσει ο ίδιος, να νικήσει ο Ερμής το Λαύριο και να χάσει ο Φιλαθλητικός στην Καβάλα. Έτσι δημιουργείται τριπλή ισοβαθμία στην οποία η ομάδα του Ηρακλείου μειονεκτεί και υποβιβάζεται.

12. Ερμής Λαγκαδά (34β.): Τα πράγματα για τον Ερμή είναι… απλά. Αν χάσει στον Λαγκαδά από το Λαύριο υποβιβάζεται. Αν νικήσει, τότε περιμένει και την ήττα του Φιλαθλητικού στην Καβάλα για να πανηγυρίσει την παραμονή του!

Αναλυτικά…
1. Νίκη ΟΦΗ, νίκη Φιλαθλητικού, νίκη Ερμή
Πέφτει ο: Ερμής

2. Νίκη ΟΦΗ, νίκη Φιλαθλητικού, ήττα Ερμή
Πέφτει ο: Ερμής

3. Νίκη ΟΦΗ, ήττα Φιλαθλητικού, νίκη Ερμή
Πέφτει ο: Φιλαθλητικός

4. Νίκη ΟΦΗ, ήττα Φιλαθλητικού, ήττα Ερμή
Πέφτει ο: Ερμής

5. Ήττα ΟΦΗ, νίκη Φιλαθλητικού, νίκη Ερμή
Πέφτει ο: ΟΦΗ

6. Ήττα ΟΦΗ, ήττα  Φιλαθλητικού, νίκη Ερμή
Πέφτει ο: Φιλαθλητικός

7. Ήττα ΟΦΗ, νίκη Φιλαθλητικού, ήττα Ερμή
Πέφτει ο: Ερμής

8. Ήττα ΟΦΗ, ήττα Φιλαθλητικού, ήττα Ερμή
Πέφτει ο: Ερμής