Ο Σπύρος Βασιλείου γράφει στο blog του για τα παιχνίδια της μοίρας το βράδυ του Σαββάτου και τις… περίεργες συμπτώσεις τόσο στο φινάλε της Α1 όσο και στην Α2.




Σίγουρα ο τίτλος είναι υπερβολικός, όποιος όμως πιστεύει στη μοίρα και στα παιχνίδια της, το βράδυ του Σαββάτου θα πρέπει να ένιωσε… περίεργα συναισθήματα.

Μία ολόκληρη σεζόν κρίθηκε μέσα σε περίπου δύο ώρες, όμως οι συμπτώσεις και αυτά τα παιχνίδια της μοίρας είναι πολλά. Θα προσπαθήσουμε να τα καταγράψουμε αν και σίγουρα κάποια πράγματα θα μας έχουν ξεφύγει…

1. Ο Κόροιβος ανεβαίνει στην Α1 και παίρνει τη θέση του Ηλυσιακού. Πως; Με τρίποντο του Καρύδα στα 3’’ νίκησε και προήχθη η ομάδα της Αμαλιάδας, με καλάθι στον ίδιο χρόνο (από τον Καλαμπόκη) έχασε την παραμονή ο Ηλυσιακός.

2. Και όχι μόνο. Λίγες στιγμές νωρίτερα ο Τότσιος είχε αστοχήσει σε δύο βολές που θα έδιναν το εισιτήριο στην Καβάλα, ενώ στο Ρέθυμνο ο Πίγκραμ έχανε τη μπάλα πριν από το πιο εύκολο λέι απ της ζωής του, εκείνο που θα κρατούσε τον Ηλυσιακό και πάλι στην Α1.

3. Οι Ίκαροι αποχαιρέτησαν την κατηγορία χάνοντας από έναν… δικό τους άνθρωπο. Ο Στάθης Καμαράκης ως προπονητής πλέον του Ερμή ήταν εκείνος που «υπέγραψε» τον υποβιβασμό των Σερραίων.
Είναι ο ίδιος προπονητής που πριν από μία πενταετία πανηγύριζε την άνοδο των Ικάρων στην Α2…

4. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος πριν από τρία χρόνια (και κάτι μέρες) «έπινε» το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού της ΑΕΚ για πρώτη φορά, ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ένωσης.
Τρία χρόνια μετά, και αφού έχει ζήσει με την ομάδα τη συμμετοχή στην τρίτη κατηγορία, την επαναφέρει εκεί… που ανήκει!

5. Ο Γιάννης Τζήμας, ο άνθρωπος με τις περισσότερες ανόδους, χάνει για πρώτη φορά το "εισιτήριο", σε πρωτάθλημα που διεκδικεί. Και το χάνει έχοντας απέναντι του παίκτες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησαν υπό τις δικές του οδηγίες!

6. Πόσες ήττες γνώρισε η Καβάλα με τον Τζήμα στον πάγκο της; Μόλις τρεις. 69-66 στον Ηρακλή, 64-63 στην ΑΕΚ, 58-57 στον Κόροιβο. Και τα τρία παιχνίδι κρίθηκαν στα -λιγότερο από- πέντε δευτρόλεπτα. Κυριολεκτικά στο σουτ. Τρεις ήττες, τρία… σουτ μακριά από την άνοδο.

7. Ο Σάκης Καρύδας «έδωσε» τη νίκη, ο Κώστας Τότσιος -ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α2- την «έχασε». Οι δύο παίκτες έχουν κοινή πορεία έχοντας υπάρξει συμπαίκτες στα εφηβικά τμήματα...


«Θέλει η μοίρα το φινάλε της να παίξει, και το παίζει μες στα μάτια μου μπροστά»...