H σεζόν στην Α2 ολοκληρώθηκε και το Sport24.gr ζήτησε τη γνώμη των 14 προπονητών της κατηγορίας για την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς 2013-'14, εκείνων που έκαναν τη διαφορά στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Ξεκινάμε με τον ''Κόουτς της Σεζόν''. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος συνδύασε την παρουσία του στην άκρη του πάγκου της ΑΕΚ με την επιστροφή της ''Ένωσης'' στην Α1 έπειτα από τρία χρόνια και οι συνάδελφοί του τον ανέδειξαν προπονητή της χρονιάς στην κατηγορία. Ο 37χρονος τεχνικός που αισίως συμπλήρωσε 18 χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ, κέρδισε 6 ψήφους, με τους Ντίνο Καλαμπάκο (4), Βασίλη Νιπεργιάλη (2), Γιάννη Τζήμα (1) και Γιάννη Καστρίτη (1) να έπονται στη σχετική ψηφοφορία.


Ισοβαθμίες στην καλύτερη πεντάδα
Όσον αφορά την καλύτερη πεντάδα της κατηγορίας, ο Σάκης Καρύδας κέρδισε τη ''μάχη'' με τον Φώτη Βασιλόπουλο στη θέση ''1''. Ο Μάρκο Πόπαντιτς του Αρκαδικού προτιμήθηκε στο ''2'' ενώ οι Πέττας και Καράμπουλας συγκέντρωσαν από 7 ψήφους και μοιράζονται τη θέση ''3''. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς άλλος παίκτης ψηφίστηκε για τη συγκεκριμένη θέση πέραν των δυο παικτών του Ψυχικού και της ΑΕΚ! Ισοβαθμία είχαμε και στο ''4'', με τους Νοέα (Κόροιβος) και Γκιζόγιαννη (ΑΕΚ) να συγκεντρώνουν από 5 ψήφους, αφήνοντας τον Σιγκούνα του Ερμή Λαγκαδά στις 4 ψήφους. Στο ''5'' είχαμε ξεκάθαρη κυριαρχία του Στέφαν Τζόρτζεβιτς αφού ο σέντερ του ΟΦΗ συγκέντρωσε 10/14 προτιμήσεις μεταξύ των προπονητών της Α2.

Το ''θρίλερ'', ο Δεληγιώργης και ο Τσιότρας
Στα του καλύτερου ματς, το Κόροιβος Αμαλιάδας - Καβάλα που έκρινε την άνοδο των γηπεδούχων στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία τους με το απίστευτο τρίποντο του Σάκη Καρύδα σε ένα κατάμεστο γήπεδο κέρδισε σχεδόν παμψηφεί το συγκεκριμένο βραβείο, με 12/14 προτιμήσεις! Ψηφίστηκαν επίσης το ΑΕΚ - Καβάλα (1) και το Ψυχικό - ΑΕΚ (1). Ο 21χρονος πλέι μέικερ του ΟΦΗ, Απόλλων Δεληγιώργης, αναδείχτηκε καλύτερος νεαρός παίκτης της Α2 για τη σεζόν 2013-'14 ενώ ο Θοδωρής Τσιότρας της ΑΕΚ έπεισε με τις αμυντικές του επιδόσεις τους προπονητές της κατηγορίας που τον ανέδειξαν πρώτο στη σχετική ψηφορία.


Διαβάστε τη συνέχεια στο www.sport24.gr