Παίκτες του Εθνικού είναι και με τη… βούλα ο Κώστας Μαχαίρας και ο Θοδωρής Τσιότρας με τους δύο παίκτες να υπογράφουν και να ανακοινώνονται από τους από τους νεοφώτιστους, που έφτασαν ήδη τις έξι μεταγραφές.

Η ανακοίνωση του ΜαχαίραΜετά την απόκτηση των Βαβάτσικου, Ζούμπου, Γκιζόγιαννη και Τσιότρα, άλλος ένας έμπειρος παίκτης προστέθηκε στο ρόστερ του Εθνικού. Ο λόγος για τον Κώστα Μαχαίρα ο οποίος συμφώνησε με τον ισχυρό άνδρα του τμήματος Βασίλη Δέρβο να συνεχίσει την καριέρα καριέρα του στην ομάδα μας. Ο 30χρονος έμπειρος σέντερ με ύψος 205 cm έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν με τα χρώματα του Κολοσσού, της Νήαρ Ηστ στην Α2 (μέσο όρο 6,9 πόντους και 3,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι), του Παγκρατίου, του Πανερυθραϊκού ενώ τη χρονιά που μας πέρασε έπαιξε στη Β’ Εθνική και το Μαρούσι.

Ο Κώστας Μαχαίρας αποτελεί μία ακόμα επιλογή του Τζίμη Κουστένη, ο οποίος πιστεύει στις ικανότητες του, κυρίως στον επιθετικό τομέα, ενώ ποντάρει τα μέγιστα και στην εμπειρία του καλύπτοντας παράλληλα ένα από τα δύο κενά που άφησαν οι Κώστας Τζιάλλας και Δημήτρης Γιανναλέτσοος μετά την αποχώρησή τους από την ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν εξελίξεις και στα υπόλοιπα ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα.


Η ανακοίνωση του ΤσιότραΗ ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοινώνει την απόκτηση του Θοδωρή Τσιότρα από την ΑΕΚ. Ο 27χρονος βραχύσωμος γκαρντ πραγματοποίησε σπουδαία πορεία πέρυσι με την πρωταθλήτρια της Α2, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο του Δικέφαλου στην Α1 Εθνική κατηγορία. Ο Αιτωλοακαρνάνας γκαρντ, με ιδιαίτερες ικανότητες στην άμυνα θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Γιώργου Κουκά.

Κατά το παρελθόν, έχει παίξει επίσης στον Αρκαδικό (6.9 πόντους, 2.1 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ), στο Μαρούσι, στον Σπόρτιγκ, τον Πανελλήνιο, την Κηφισιά και το Παγκράτι. Επίσης, έχει αγωνιστεί 44 φορές στις "μικρές" εθνικές ομάδες (Νέων, Εφήβων, Παίδων) την πενταετία 2002-2007 σημειώνοντας 175 πόντους. Να τονίσουμε πως ήταν συμπαίκτες με τον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη τόσο στον Αρκαδικό, όσο και στην ΑΕΚ. Για τον Θοδωρή Τσιότρα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από πολλές ομάδες όμως τελικά προτίμησε το μεγάλο λιμάνι και τον Εθνικό για να συνεχίσει την καριέρα του.