Ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας ανακοινώνει την απόκτηση του Νάσου Κυριακού για την επόμενη σαιζόν. Η συμφωνία επισημοποιήθηκε χθες το απόγευμα μετά από συνάντηση που είχε ο αθλητής με τον πρόεδρο της επιτροπής μπάσκετ του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας κο Λαζό Ηλία.

Ο ύψους 1.82 25χρονος point guard έχει κατά το παρελθόν διατελεσει αρχηγός σε όλα τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και έχει αγωνιστεί στις ομάδες του Μαντουλιδη, του Μακεδονικού (Α1), του Παλαιου Φαλήρου (Β´), του Ηρακλή (Α1 και Β´) και της Αναγέννησης Φλόγας (Γ´).

Επίσης, έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό με τα χρώματα της ΕΝΑΔ Κύπρου, των Manchester Giants, ενώ μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Γερμανία με την ομάδα της ASC Goettingen. Τέλος, έχει συμμετασχει 2 φορές σε summer league του NBDL με τις ομάδες των Springfield Armor και Iowa Energy.

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπασκετ Ηλιας Λαζος δήλωσε στο filipposbc.gr : «Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Νάσο Κυριακου. Ειναι η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας, μετά την παραμονή του αρχηγού μας Τασου Κασαμπαλή. Είναι παίκτης με προφίλ και φιλοδοξίες που ταιριάζουν με την αγωνιστική φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα μας την ερχόμενη αγωνιστική σαιζόν. Του εύχομαι να είναι υγιής και να έχει μια ευχάριστη μπασκετική χρόνια. Το αμέσως προσεχές διάστημα η ομάδα μας θα προχωρήσει μεθοδικά στην στελέχωση του ρόστερ της, δημιουργώντας ένα ελκυστικό σύνολο για τον φίλαθλο κόσμο της πόλης μας.»

Ο 25χρονος point guard μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες, δήλωσε στο Filipposbc.gr : «Είναι τιμή μου που θα αγωνιστώ για τον Φίλιππο Βέροιας και θα εκπροσωπήσω την πόλη της Βέροιας. Είναι επιδίωξη μας να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μάχεται στην άμυνα και θα παράγει όμορφο θέαμα στην επίθεση ώστε να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές με τον κόσμο που θα επιλέξει να αφιερώσει χρόνο στην ομάδα κάθε Σάββατο.

Παρακολουθώ την πορεία του Φιλίππου όλα τα τελευταία χρόνια και ειδικά την περσινή πορεία της ομάδας και οι συζητήσεις που έκανα με τον κόουτς με έπεισαν για την σκληρή δουλειά και το πλάνο της φετινής σεζόν και ήθελα από την πρώτη στιγμή, που μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον της Βέροιας να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια και είμαι αισιόδοξος ότι φέτος η ομάδα θα προσφέρει πολύ όμορφες στιγμές στον κόσμο της Βέροιας. Στους Βεροιώτες θέλω να πω ότι θα παλεύω και εγώ και οι συμπαίχτες μου για κάθε φάση και θα τους εκπροσωπούμε επάξια και στα εντός και στα εκτός παιχνίδια.»