Μία ακόμα σημαντική μεταγραφή και πιθανότατα την τελευταία για φέτος ολοκλήρωσε ο Εθνικός που ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου φόργουορντ Μιχάλη Παραγυιού!

Πέρυσι έμεινε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, ωστόσο έχει πίσω του καριέρα σε αρκετές ομάδες της Α1. Άλλωστε και ο στόχος του Εθνικού αυτός μοιάζει να είναι, η άνοδος.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «H ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Παραγυιού. Ο Έλληνας φόργουορντ-σέντερ (2.07 μ) συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του συλλόγου και θα αποτελέσει μία ακόμη λύση στα χέρια του Τζίμη Κουστένη, που θέλει να αξιοποιήσει το δυναμισμό και την εμπειρία του 32χρονου αθλητή για να πετύχει η ομάδα το στόχο της στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Ο Μιχάλης Παραγυιός ξεκίνησε το μπάσκετ στον Άρη Γλυφάδας, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στον Πρωτέα Βούλας και στον Ιωνικό Νίκαιας, με την ανδρική ομάδα του οποίου αγωνίστηκε από το 2001 ως το 2005 στο πρωτάθλημα Α2΄ Εθνικής. Συνέχισε για δύο χρόνια στον Ηλυσιακό, επίσης στη Α2΄ Εθνική ενώ το 2006, αν και παίκτης ομάδας Α2΄ Εθνικής, πήρε μέρος και νίκησε στον ετήσιο διαγωνισμό καρφωμάτων στο All-Star Game. Ακολούθως μεταπήδησε στην Α1, αγωνιζόμενος κατά σειρά σε Μαρούσι, Πανιώνιο, Ηλυσιακό ενώ το 2013 επέστρεψε ξανά στον Πανιώνιο.

Ο Παραγυιός έχει αγωνιστεί στην Εθνική Εφήβων, με την οποία το 1999 πήρε μέρος σε πέντε διεθνή φιλικά ματς αλλά και σε τουρνουά που διεξήχθη στην Ιταλία».