Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Ηρακλή έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα όσα υποστήριξε τις προηγούμενες ημέρες με επιστολή του ο Μιχάλης Καζάκος αναφορικά με τα όσα έχησε κατά τον τραυματισμό του.

Αναλυτικά
Με αρκετή έκπληξη η διοίκηση και γενικότερα οι άνθρωποι του Ηρακλή, παρακολουθούμε το τελευταίο 24ωρο, την παραληρηματική φιλολογία γύρω από το «θέμα Καζάκου». Ένα θέμα το οποίο για εμάς θεωρούνταν λήξαν εδώ και κάποιους μήνες, μετά την επιτυχή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Μιχάλης, τα χρήματα που πήρε από την ομάδα, την πληρωμή του ιατρού που έκανε την επέμβαση και την πληρωμή της κλινικής, η οποία καλύφθηκε από την ιδιωτική ασφάλεια που έχουν όλοι οι αθλητές της Α2.Είναι απολύτως ξεκάθαρο σε όλους μας και πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και στον κόσμο του Ηρακλή, ότι από την πρώτη στιγμή το θέμα της υγείας του τότε αθλητή της ομάδας όπως και κάθε αθλητή που αγωνίστηκε ή αγωνίζεται σε αυτή, προσεγγίστηκε με ιδιαίτερη ανθρωπιά, ψυχραιμία και εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο που υπήρχε στο ιατρικό και διοικητικό κομμάτι ώστε ο Μιχάλης να έχει την φροντίδα που έπρεπε. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να φτάσουμε στην επέμβαση ο Μιχάλης υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, χωρίς φυσικά κάποιο κόστος για τον ίδιο, τις οποίες φυσικά δεν είναι δική μας υπόθεση να δημοσιοποιήσουμε. Στον Μιχάλη δόθηκε κάθε περιθώριο απόφασης για το αν θα χειρουργηθεί, πότε και από ποιον. Μέχρι να ληφθεί η απόφαση αυτή (που το ξαναλέμε ήταν απόφαση του αθλητή), η ομάδα παρείχε ΚΑΘΕ υποστήριξη, συμβολή και συμβουλή. Ο γιατρός της ομάδας κος Μανώλογλου που επιμελήθηκε του θέματος είναι στη διάθεση όποιου θέλει και δικαιούται να μάθει λεπτομέρειες για το ιστορικό.
Ο Ηρακλής είναι μεγάλος και δεν πρόκειται να έρθει σε καμία αντιδικία με τον Μιχάλη, εφόσον και ο ίδιος επιθυμεί κατά δήλωσή του να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το ζήτημα. Ωστόσο υπάρχουν στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα, αποδείξεις ενοικίων, πληρωμών, πορίσματα ιατρικών εξετάσεων και ένα πλήρες ιστορικό, στοιχεία που για τη δημοσίευσή τους όμως επιφυλασσόμαστε, από σεβασμό σε ένα ζήτημα που αφορά κατ’ αρχήν την υγεία ενός ανθρώπου. 
Το μόνο που θεωρούμε ότι πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνουμε, είναι να απευθυνθούμε μία τελευταία φορά στον Μιχάλη…

Αγαπητέ Μιχάλη.
Είσαι ένας αθλητής που φόρεσες για 2 χρόνια τη φανέλα του Ηρακλή. Πέτυχες μία άνοδο από την Β’ εθνική στην Α2 και ήσουν από τους λίγους που επιλέχθηκαν να συνεχίσουν στην ομάδα τη νέα χρονιά και ανήκεις πλέον κι εσύ στην ιστορία και την οικογένεια του Ηρακλή.
Εσύ μόνο ξέρεις τι έκανε ο Ηρακλής για σένα. 
Λυπούμαστε αν το σπίτι που είχες, τα 400€ το μήνα, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας, ο χορηγός που κάλυψε όλες τις ιατρικές σου εξετάσεις (τελευταία η επαναληπτική αξονική που υποβλήθηκες πριν 2 μήνες), η υποτροφία που πήρες μέσω του Ηρακλή από γνωστό ΙΕΚ ώστε να έχεις και άλλη μία επιλογή στη ζωή σου δεν ήταν αρκετά. Θα μας επιτρέψεις μόνο να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που ζουν οικογένειες με αυτά τα χρήματα και αυτές τις παροχές… Αλλά μακάρι να μπορούσαμε (και αυτό προσπαθούμε καθημερινά) να προσφέρουμε περισσότερα, σε σένα και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στον Ηρακλή.
Αυτό που μας ενόχλησε όμως Μιχάλη, είναι ότι επιλέγεις ένα δρόμο που σου δείχνουν άνθρωποι που τότε, όταν μούδιαζε το χέρι σου, όταν έτρεχες στους γιατρούς, όταν μπαινόβγαινες στους Μαγνητικούς και στους Αξονικούς ΔΕΝ ήταν μαζί σου. Τότε δίπλα σου ήταν ΜΟΝΟ άνθρωποι του Ηρακλή και ΚΑΝΕΝΑΣ εκπρόσωπος, ΚΑΝΕΝΑΣ μάνατζερ… Τις αγωνίες σου τις περάσαμε μαζί και το ξέρεις. 
Ίσως πρέπει λοιπόν να ενημερώσεις και γι’ αυτό τον ΠΣΑΚ. Μπορεί να φανεί πιο χρήσιμο στους συναδέλφους σου. 
Σου ευχόμαστε καλή τύχη σε ότι κι αν κάνεις στη ζωή σου και ελπίζουμε πραγματικά να επιστρέψεις γρήγορα πίσω στα γήπεδα, γιατί ξέρουμε ότι το μπάσκετ είναι η ζωή σου.
Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Τμήμα Καλαθοσφαίρισης
Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ