Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Καζάκου!

Με επιστολή του προς τον ΠΣΑΚ ο αθλητής του Ηρακλή Μιχάλης Καζάκος αναλύει τα όσα πέρασε την προηγούμενη σεζόν με το πρόβλημα υγείας που προέκυψε αλλά πολύ περισσότερο την αντιμετώπιση που είχε από τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η επιστολή
 
«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ στις 14/9/2013 κι ενώ έπαιζα, αισθάνθηκα μούδιασμα στον αντίχειρα.

Ο γιατρός της ομάδας, δεν μου είπε κάτι σαφές. Την άλλη μέρα στην προπόνηση, το μούδιασμα παρέμενε και μου είπαν να συνεχίσω και να το δούμε πάλι μετά από 2-3 μέρες.

Το μούδιασμα όμως, πήγε σε όλη την παλάμη.

Στις 24/9, έκανα μαγνητική εγκεφάλου-αυχένα. Η μαγνητική εγκεφάλου ήταν καθαρή. Στον αυχένα όμως, είδαν μια κύστη άλλα μου είπαν για μια πολύ μικρή κήλη, η οποία θα περνούσε με χάπια κορτιζόνης. Παράλληλα, φοβόντουσαν για σκλήρυνση και με έβαζαν να παίξω, ενώ υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο!

Το μούδιασμα δεν υποχωρούσε και ένα μήνα μετά, στις 23/10, κάνω δεύτερη μαγνητική που δείχνει μεγάλη κήλη, η οποία έχει κόψει κάποια νεύρα και εισχωρούσε στο νωτιαίο μυελό, προκαλώντας μου μυελοπάθεια.

Μου είπαν να μπω άμεσα για χειρουργείο. Αρνήθηκα  όμως διότι έχασα την εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που με μεταχειρίστηκαν έτσι και πήγα σε 2 άλλους γιατρούς,  οι οποίοι είπαν, ότι το πρόβλημα φαίνεται και στην πρώτη μαγνητική και ότι κακώς με έβαζαν να παίξω.

Δύο μήνες μετά, έκανα το χειρουργείο με γιατρό που επέλεξε η ομάδα. Η ασφαλιστική κάλυπτε το 80% και το υπόλοιπο η ομάδα. Τα νοσήλεια,  πέρα από αμοιβές,  ήταν 1000€.

Στους τρεις μήνες που περίμενα να βάλουν τα χρήματα, η ομάδα με έβγαλε έμμεσα από το σπίτι, αφού μου είπαν, ότι δεν μπορούν και να με πληρώνουν και εμένα και το σπίτι.

Αποφάσισα να μείνω σε φίλους και στην κοπέλα μου στο εξωτερικό, αφού γονείς δεν έχω, χωρίς η ομάδα να έχει πρόβλημα, αφού αγωνιστικά, δεν μπορούσα να βοηθήσω.

Η συμφωνία ήταν 400€  το μήνα, για σπίτι κ φαί και πληρώθηκα μέχρι τον  Νοέμβριο.

Γυρνώντας από το εξωτερικό, μετά από 2 μήνες, το νοσοκομείο μου είχε στείλει εξώδικο για τα νοσήλεια και ο γιατρός μου ζήτησε την αμοιβή του.

Απευθύνθηκα στον πρόεδρο  κ. Αποστολίδη και μου είπε να μιλήσω με τον team manager της ομάδας Αντ. Σαμαρά. Μιλάω μαζί του και μου λέει, μίλα με τον πρόεδρο! Μάλλον ήμουν κάποιο είδος παιχνιδιού γι’ αυτούς!

Η ασφαλιστική έβαλε σε λογαριασμό μου 2500 χιλιάδες ευρώ. Ήταν μέρες του Πάσχα και ζητάω από τον πρόεδρο έστω 50€ να περάσω και γέλασε και μου είπε να βγάλω από τα χρήματα της ασφαλιστικής και να πω στον γιατρό ότι τα έφαγα.

Βγάζω τα χρήματα, δίνω 1000€ στα νοσήλεια, για να μην έχω θέμα, δίνω 1100€ στον γιατρό και κρατάω 400€ για μένα διότι ήμουν 5 μήνες απλήρωτος (ενώ σχεδόν όλοι πληρωνόντουσαν στην ομάδα ή ήταν πίσω 2-3 μήνες) και αυτοί θα έδιναν στον γιατρό τα υπόλοιπα. Ο  γιατρός νευρίασε και δεν με δεχόταν και μόνο τηλεφωνικώς έλεγε κάποια πράγματα στη θεία μου, που αν δεν ήταν, δεν θα ήξερα  πως να τα χειριστώ όλα αυτά και τι να κάνω.

Σήμερα, τόσους μήνες μετά, τίποτα δεν λύθηκε και οι ίδιοι μάλλον θα γελάνε μεταξύ τους διότι απ’ ότι φάνηκε, δεν έχουν ιδέα τι είναι ομάδα, τι είναι σύλλογος και πως πρέπει να συμπεριφέρονται σε έναν τραυματία παίκτη της ομάδας, αλλά και σε μία συμφωνία των 400€ που είναι κάτω από τα όρια των ανθρωπίνων αναγκών.

Αυτή ήταν η εμπειρία μου από τους ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι πρεσβευτές του αθλητισμού, παράγοντες ενός τόσο ιστορικού σωματείου που κατά την άποψή μου σε επίπεδο ανθρωπιάς το καταντήσανε μικρότερο και από ερασιτεχνικό.

Μιχάλης Καζάκος αθλητής Ηρακλή Θεσσαλονίκης!»

Σχόλια