Ένα από τα σημαντικότερα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ, ο Γιάννης Λιανός, μίλησε στονAthletic Radio 104,2 για την έλευση του στο Ηράκλειο και τους λόγους που άφησε την Α1.

Ο Πατρινός φόργουορντ προέρχεται από μια εξαιρετική σαιζόν με τον Απόλλωνα Πατρών και η παρουσία του στο ρόστερ του ΟΦΗ δίνει το κάτι παραπάνω στον Φώτη Τακιανό εν όψει της νέας χρονιάς. Ο Γιάννης Λιανός μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεταγραφή του στον ΟΦΗ και είπε αρχικά πως προέκυψε αυτή η συνεργασία:

“Όλο αυτό που προέκυψε από μια απόφαση που πήρα και η οποία αφορούσε την έλευση μου στην Κρήτη για επαγγελματικούς λόγους και ήθελα να την συνδυάσω με το μπάσκετ. Υπήρξε μια επικοινωνία με τον κόουτς και τα λόγια του με “έψησαν” να έρθω ακόμα πιο εύκολα. Ο ΟΦΗ ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Λιανός στον Athletic Radio 104,2
Για το πρωτάθλημα της Α2: “Επειδή έχω παίξει αρκετά χρόνια στην Α2, γνωρίζω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και ειδικά για εμένα που έρχομαι από την Α1 οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες. Ο ΟΦΗ σαν αθλητικός σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία και ελπίζω και εγώ ότι όλα τα παιδιά του μπάσκετ θα τον βοηθήσουμε να πετύχει το κάτι παραπάνω”.

Για την συνεργασία του με τον ΟΦΗ: “Διαπίστωσα ότι ο ΟΦΗ είναι ένα οργανωμένο σωματείο και ότι η δουλειά που γίνεται, γίνεται σε σωστά πλαίσια. Επειδή γνωρίζω και τον κόουτς, ήξερα ότι οι στόχοι του ΟΦΗ θα είναι πρωταγωνιστικοί. Έχουν γίνει ποιοτικές προσθήκες στην ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό”.

Για τη νέα προσπάθεια που επιχειρείται στον ΟΦΗ: “Θα έχουμε αρκετά νέα παιδιά, δημιουργείται μια ομάδα με αρκετή εμπειρία. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι αρκετά δύσκολο και αν θες να πρωταγωνιστήσεις τότε πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω. Ο ΟΦΗ με την δυναμική του κόσμου και το γήπεδο που διαθέτει μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω που έλειπε από τα προηγούμενα χρόνια”.

Για την στήριξη που χρειάζεται να έχει ο ΟΦΗ: “Και εμείς στον Απόλλωνα παίρναμε δύναμη από τον κόσμο που δεν είχε την δυναμική του κόσμου του ΟΦΗ. Εμείς, εφόσον κάνουμε την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο τότε θα κάνουμε και τον κόσμο του ΟΦΗ να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει όσο χρειάζεται”.