Η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί ο Πανιώνιος δεν αφορά μόνο τον «ιστορικό» ή την Καβάλα που πιθανότατα θα πάρει τη θέση του, αλλά και τον Ιωνικό Νίκαιας. Και αυτό γιατί με τον υποβιβασμό του Πανιωνίου σε ερασιτεχνική κατηγορία η ομάδα της Νίκαιας ανεβαίνει στην Α2.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Eυχαριστούμε τον φίλαθλο κόσμο του Ιωνικού Ν. για τον έντονο και συγκινητικό ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις οι οποίες αφορούν την Ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου.

Οπως είναι γνωστό απο χθες, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) κατά τη χθεσινή της τελική συνεδρίαση, έκανε τον έλεγχο των δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99 στις ΚΑΕ που δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Α1.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με επίσημη ανακοίνωση ενημέρωσε όλους ότι δεν χορήγησε πιστοποιητικό σε μία ομάδα. Ως συνέπεια η εν λόγω ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Α1 και Α2 Εθνική Κατηγορία.

Σε συνέχεια της απόφασης περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου, πραγματοποιώντας άμεσα την σχετική αναδιάρθωση των συμμετόχων στις Εθνικές Κατηγορίες.

Βεβαιώνουμε τους φίλους του Ιωνικού Ν. οτι είμαστε ετοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις αγωνιστικές και οργανωτικές προκλήσεις που προκύπτουν από τις εξελίξεις».