Η εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής από τον Πανιώνιο σήμανε και το τέλος των ελπίδων της Καβάλας για άνοδο στην Α1, ως η τρίτη επιλαχούσα ομάδα από την Α2. Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τη πλευρά της ομάδας της Ανατολικής Μακεδονίας η οποία προτίθεται να προβεί σε νομικές κινήσεις.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος παραβρέθηκε στη πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΕΑ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, κάνοντας λόγο για κατάφορη παραβίαση του νόμου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και για εξόφθαλμα προνομιακή μεταχείριση της ΚΑΕ Πανιώνιος. "Στη προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία, η Ε.Κ. Καβάλας παρανόμως αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία και πρέπει να επιληφθεί η Πολιτεία για να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ο βουλευτής Καβάλας".

Η ουσία πάντως είναι ότι η Καβάλα σε αγωνιστικό επίπεδο, στρέφει τη προσοχή της αποκλειστικά στην Α2, η πρεμιέρα της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου με αντίπαλο (εκτός έδρας) το νεοφώτιστο Αετό. Ο Γιάννης Τζήμας και οι παίκτες του μπαίνουν πλέον στη τελική ευθεία της προετοιμασίας του με το υπάρχον ρόστερ να είναι εξόχως ανταγωνιστικό για την Α2, όπου βασικός στόχος της Ένωσης θα είναι η κατάκτηση της ανόδου, αυτή τη φορά μέσα στο παρκέ...

Πηγή: basketblog.gr