Ο Γιάννης Τζήμας έκανε χθες το μεσημέρι δηλώσεις στην τηλεόραση της Πρωινής για την Α1 που έρχεται. Τόνισε ότι να επισημοποιηθεί το γεγονός, η Ενωση θα πάρει μόνο ξένους παίκτες γιατί στην Ελληνική αγορά δεν υπάρχει κάτι που θα κάνει τη διαφορά.

Επίσης είπε ότι δυστυχώς κάποια παιδιά θα κοπούν από το τωρινό ρόστερ.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε.
Ερώτηση: Υπάρχει αγωνία; Ετοιμαζόμαστε για την Α1;
Απάντηση: Υπάρχει μια αγωνία αλλά τείνει να γίνει από στιγμή σε στιγμή μια βεβαιότητα και σιγουριά από αυτά που ακούμε και μαθαίνουμε.
Θεωρώ ότι νομικά δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Αυτά ακούμε από τους μπασκετικούς κύκλους. Είναι θέμα ωρών η επισημοποίηση ότι η Καβάλα πρέπει να ξεκινήσει τις διεργασίες για να καλύψει τη θέση του Πανιωνίου στην Α1. Πραγματικά για μας είναι μια εξέλιξη που μας χαροποιεί. Είναι κάτι που το θέλουμε, πρώτα απ` όλα για τον κόσμο της Καβάλας, που έχει ζήσει την Α1 για πέντε χρόνια με ποιοτικούς παίκτες με μεγάλα μπάτζετ και πραγματικά θέλουμε να του δώσουμε, αυτή την ποιότητα.
Είναι μια πόλη που έχει ανακηρυχτεί με τους καλύτερους φιλάθλους και επανειλημμένα είναι ένα πράγμα κόσμημα, που πρέπει να το διαχειριστούμε όλοι μαζί ξανά. Μας κάνει πολύ περήφανους το γεγονός ότι η Καβάλα τη δικαιούται αυτή τη θέση. Από την πρώτη μέρα που ήρθα, παρόλο που ήμασταν στην τελευταία θέση με τρείς ήττες, λέγαμε ότι όσο πιο ψηλά πάμε και η 3η θέση θα έχει ένα μακρύ καλοκαίρι αλλά πιθανώς να μας οδηγήσει στην Α1. Ηταν κάτι που το κυνηγήσαμε από την πρώτη μέρα. Χάσαμε την άνοδο για ένα σφύριγμα στην ΑΕΚ, ένα απίστευτο τρίποντο στον Κόροιβο, για μια βολή χαμένη και βγήκαμε τρίτοι. Η 3η θέση όμως ήταν πεντακάθαρη με 5 και 7 βαθμούς διαφορά από τους επόμενους. Όταν ξεκινήσαμε ήμασταν 3 βαθμούς κάτω από το Ψυχικό.
Αυτό μας κάνει περήφανους. Ηταν κάτι που το κυνηγήσαμε, το θέλαμε, το παλέψαμε. Είναι προς τιμή του κ. Παπακωνσταντίνου, που όταν η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση στην Α2, προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, στήριξε την ομάδα, την κράτησε για να διεκδικήσει ότι καλύτερο. Μακάρι να επισημοποιηθεί. Είναι χαρά για μας παρά τις δυσκολίες που έρχονται.

Ερώτηση: Έχετε προχωρήσει σε επαφές με παίκτες; Τι γίνεται από εδώ και πέρα, όσον αφορά το ρόστερ;
Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει το σκαουτιγκ αλλά χωρίς να μπορούμε να επισημοποιήσουμε ορισμένα πράγματα. Εχουμε δει και βλέπουμε πολλούς παίκτες. Είναι μια άσχημη εξέλιξη για μας, αφού στη συγκεκριμένη φάση πρέπει κάποια παιδιά να κοπούν.
Για να μπορέσει το μπάτζετ να σηκώσεις κάποιες μεταγραφές Αμερικάνων παικτών. Επίσης και για τον αριθμό που πρέπει να έχουμε. Στεναχωρημένος πραγματικά γιατί είχα κάνει μια ομάδα η οποία είναι πολύ καλή και ήμουν βέβαιος ότι θα βγαίναμε στην Α1.
Αλλά ευχαριστημένος γιατί θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Είναι μι δύσκολη φάση για το προπονητικό τιμ. Κλείσανε οι περισσότεροι παίκτες και δύσκολα μπορούμε να βρούμε Έλληνα αυτή τη στιγμή για την Α1. Είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη στο πανελλήνιο. Έναν μήνα πριν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει φοβερές επιλογές.
Αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα μόνο με ξένους παίκτες. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι στην Ελληνική αγορά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Το πρώτο μας σκεπτικό είναι να φέρουμε τέσσερεις ξένους παίκτες για να γεμίσουμε το ρόστερ.
Όλα έχουν να κάνουν όμως με την επισημοποίηση του γεγονότος.
Πρώτα να τελειώσει επίσημα και μετά θα πούμε πολλά.

Ερώτηση: Φοβάται ο Γιάννης Τζήμας την πρόκληση της Α1;
Απάντηση: Όχι σε καμία περίπτωση. Είναι μια κατηγορία που την έχω παίξει πολλά χρόνια. Εχω κάνει τον πρώτο προπονητή και έχω συνεργαστεί με Πιλαφίδη και Γιατζόγλου. Πέρσι μέχρι τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έκανε όλο το σκαουτιγκ για τα Τρίκαλα, γι` αυτό δεν ήρθα στην Καβάλα πιο νωρίς.
Είναι μια κατηγορία, η οποία έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ.
Μας ταιριάζει στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ. Το μόνο δύσκολο είναι το timing. Σε 10 μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα και δεν έχουμε κανέναν παίκτη πεντάδας.
Καταλαβαίνεται ότι τη στιγμή που οι άλλες ομάδες παίζουν τουρνουά και φιλικά, εμείς δεν ξέρουμε που είναι ο παίκτης μας, στην Αμερική η στο… Κονγκό.
Αλλά οι προκλήσεις είναι για να τις κυνηγάμε. Είμαστε εδώ και χαίρομαι που η επιλογή του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι πρέπει να ικανοποιήσουμε τον κόσμο.
Ο κόσμος θέλει Α1.

*Τι ισχύει για τα εισιτήρια διαρκείας
Δηλώσεις έκανε για τα εισιτήρια διαρκείας της Ενωσης, ο υπεύθυνος της ΚΑΕ πάνω σε αυτό το θέμα Σταύρος Παπακωνσταντίνου. Τόνισε χαρακτηριστικά για το τι ισχύει: « Αυτό που είπε ο πρόεδρος στις δηλώσεις του, ότι αν η Ενωση παίξει τελικά στην Α1 με επίσημη ανακοίνωση , οι τιμές θα έχουν κάποια διαφοροποίηση. Δε το γνωρίζουμε ακόμη σε τι ποσοστό, θα υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση.
Περιμένουμε την επίσημη καταχώρηση της ομάδας μας στην Α1 και από εκεί και πέρα, θα υπάρχει μια συζήτηση με τον πρόεδρο που θα καθορίσει τις τιμές. Τώρα ισχύουν οι τιμές που έχουμε δώσει μέχρι να έχουμε την επίσημη ανακοίνωση, ότι τη Ενωση θα παίξει στην Α1. Ο κόσμος μέχρι τώρα ανταποκρίνεται. Σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι, είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από άποψη αριθμού διάθεσης των διαρκείας. Σίγουρα βοήθησε και το γεγονός ότι υπήρχαν αυτές οι προσφορές των 50 ευρώ.
Με την επίσημη ανακοίνωση, ότι θα παίξουμε στην Α1 πιστεύω ότι το ενδιαφέρον θα μεγαλώσει. Ελπίζω να διπλασιάσουμε τα διαρκείας, σε σχέση με τις επόμενες χρονιές».