Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, πλέον είναι και τυπικό. Ο Ίκαρος Καλλιθέας παραιτήθηκε από τη θέση του στην Α2 -και το Κύπελλο- και η ομοσπονδία ενέκρινε την αντικατάστασή του από τη Λιβαδειά.

Μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση της ΕΕΑ όπου και πάλι δε χορήγησε πιστοποιητικό στην ΚΑΕ Ίκαρος (όπως και Πανιώνιο, Ηλυσιακό), η ομάδα της Καλλιθέας υποβιβάζεται οικειοθελώς στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία (Β' Εθνική) και θα αρχίσει τις διαδικασίες της λύσης της ΚΑΕ.

Ταυτόχρονα μπαίνει, όπως όλα δείχνουν και ένα τέλος στις “φωνές” από τη Χαλκίδα και τους εκεί παράγοντες (;) που έλεγαν πως ήθελαν (;) την ομάδα στην πόλη.

Πλέον αφενός ο Ίκαρος επιστρέφει τις “χαμηλές” κατηγορίες έπειτα από μία πενταετία γεμάτη επιτυχίες, ενώ η Χαλκίδα χάρη στις αποφάσεις των ανθρώπων που ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με το μπάσκετ, μένει δίχως ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: “Σας ενημερώνουμε ότι μετά την αποδοχή του αιτήματος του σωματείου ΑΕ Ικάρου Καλλιθέας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, τη θέση του στην Α2 Εθνικής Ανδρών καθώς και στο Κύπελλο Ελλάδας καταλαμβάνει το σωματείο ΑΕ Λιβαδειάς για την αγωνιστική περίοδο 2014-15”.

Σ.Β.